Semmit nem láttam az átkozott sisak miatt

2008.07.08. 14:16 Módosítva: 2008.07.08. 14:16
Csak bukósisakjával volt gondja a Brit Nagydíjon Lewis Hamiltonnak, kesztyűjét kellett ablaktörlőként használnia. Állítja, ez volt a legjobb GP-sikere, otthona, a nyomás és az eső miatt.

Egy percnél is nagyobb előnnyel győzött hazájában Lewis Hamilton vasárnap, a Brit Nagydíjon. Remek tempója és az ellenfelek hibái miatt sikere csak saját magától, illetve csapatától függött, végül mindkettő tökéletesen dolgozott. Gond csak a bukósisakjával volt, ami kívülről nem látszott.

hamilton

”Messze a legjobb győzelmem volt, csak a sisakplexivel akadt probléma. Folyton párásodott, különösen a jobb oldala, ezért az első és a második kanyar között ki kellett nyitnom, és letörölnöm a kesztyűmmel. Minden körben ugyanez, néha semmit sem láttam az átkozott plexi miatt” – idézte az autosport.com Hamiltont.

A 23 éves tehetség hetedik GP-győzelmét szerezte. Ő sem tagadja, kétszer közel került hozzá, hogy elbukja.

”Pszichikailag volt nehéz a futam, a fejem kellett használnom. Kétszer majdnem elszúrtam, először egy kavicságy előtt blokkoltak a kerekek, azt gondoltam, ha belekerülök, képtelenség menekülni belőle. Később már nagy előnyöm volt, nem kellett aggódnom a kisebb megingás miatt.”

Hamilton az előző két nagydíjon nullázott, Kanadában ostoba hiba miatt esett ki, Franciaországban leginkább ennek következményei miatt szenvedett, újra pont nélkül maradt. Az elvárás így hazai pályájára érkezve meglehetősen nagy volt, a családjának köszönte meg, hogy segítettek feldolgozni: ”Az apám minden versenyemen ott van, egyet sem hagyna ki, az öcsémnek is hálás lehetek a biztatás miatt, a győzelmet ezért nekik ajánlom” - mondta a pontverseny három éllovasának egyike.