Megnyerte a szexpert a Forma-1-es elnök

2008.07.24. 12:45 Módosítva: 2008.07.24. 12:45
A News of The World londoni bulvárlap megsértette Max Mosley személyiségi jogait, amikor közölte az orgiáján készült videót. A sportvezető 60 ezer font kártérítést kap az újságtól.

Megnyerte a News of the World (NOTW) című bulvárlap ellen indított személyiségi jogi pert Max Mosley, a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke. Az újság március elején írta meg és illusztrálta videóval, amint a sportvezető kurvákkal szórakozik egy londoni magánlakásban.

A lap állította, szélsőjobbos motívumok láthatóak a képeken, és náci orgiának nevezte Mosley kalandját, megvádolva az elnököt.

Csütörtökön a londoni bíróság Mosley keresetének adott igazat, miszerint a videó és a cikk közlésével megsértették magánéletét. Az autosport.com szerint a NOTW azért veszített, mert a prostituált, aki videóra vette a történteket, nem volt hajlandó tanúskodni a tárgyaláson.

Mosley ellen bizarr ügye miatt bizalmi szavazást tartottak június elején a Forma-1-et is irányító szövetségnél, amit meglepetetésre megnyert, így a szervezet és a legnépszerűbb autós sorozat vezetője maradhat legalább 2009 őszéig, amíg tart mandátuma.

A News of The World cikke után több volt F1-pilóta és a sportban dologozó személy, illetve több ország FIA-tagszervezete - köztük a magyar is - lemondásra szólította Mosleyt. Ő végig tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és többször kijelentette, nem távozik önként.

A perben ügyvédei példás ítéletet követeltek, valószínűleg milliós kártérítésre számítottak, de végül csak 60 ezer fontot ítélt meg a bíró. Mosley már korábban elmondta, az újságtól befolyó pénzt az FIA különböző ügyeire fordítja.