2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Michael Schumacher gyalogost gázolt

2008.07.31. 14:21 Módosítva: 2008.07.31. 14:30
A hétszeres világbajnok elütött egy gyalogost a hét végén. Az áldozata alig sérült meg, nem tett feljelentést, így elengedték a legendás F1-pilótát.

Elütött egy férfit Angliában Michael Schumacher: a hétszeres Forma-1-es világbajnok Kent tartomány területén egy Fiat furgonnal sietett a reptérre, amikor Martin Kingham az útjába került.

“A kisbusz egy lassabb kocsit előzött, majd már csak arra emlékszem, arccal lefelé fekszem. Felnéztem, és Michael Schumachert láttam, azt gondoltam, agyrázkódásom van, és képzelődök” – mesélte egy bulvárlapnak az áldozat.

A német expilóta nem kért bocsánatot, Kinghamet okolta a balesetért. “Mi a fenét csinál az úton?” – kiabált.

A szerencsétlen boltos csak a lábát ütötte meg, de Schumacher aggresszív viselkedése miatt kihívta a rendőrséget. A kiérkezők nem akarták elhinni, az exbajnokkal van dolguk, csak miután igazolta magát. Megszondáztatták, kikérdezték, de nem jelentették föl, távozhatott.

“Gázolás történt, de senki nem sérült meg, Michael együttműködött a hatósággal” – nyilatkozta Sabine Kehm, a pilóta szóvivője.

Kingham a Mirrornak elárulta, sajgó lábszáráról nem szólt, az csak másnapra dagadt be, és kezdett jobban fájni. Elmondta továbbá, tényleg az úttesten állt, mert üzletének biztonsági rácsát csak onnét tudja feltenni. Hazaérve a rendőrök után felesége sem akarta neki elhinni, hogy Michael Schumacher ütötte el.

A 39 éves klasszisnak mozgalmas hete van, a napokban összetört már egy 50 millió forintos Ferrarit is, bár elképzelhető, hogy akkor csak utas volt, és a gyár egyik tesztelője volt az igazi tettes.