Rosszabb helyzetből is visszajöttünk már

2008.07.31. 16:15
Opitimistán jön a Magyar Nagydíjra a Ferrari, amelynek világbajnok pilótája, Kimi Raikkönen bő három hónapja nem nyert futamot. A finn bízik benne, a Hungaroringen megtöri a rossz sorozatot.

”A csapat nagyszerűen dolgozott az utóbbi hetekben, magabiztosan megyek Magyarországra. A McLaren megerősödött az utóbbi két versenyen, de a helyzet szempillantás alatt változhat” – reménykedett Kimi Raikkönen három nappal a Magyar Nagydíj rajtja előtt.

A világbajnoknak Mogyoródon javítania kell, mert utóbbi hat versenye miatt hétpontos hátrányba került a mclarenes Lewis Hamiltonnal szemben, de csapattársa, Felipe Massa is három egységnyire van tőle.

”Nem titok, hogy elégedetlenek vagyunk az utóbbi öt futammal, különösen a Montreal, Magny Cours, Silverstone hármast sajnálom, mert mindegyik pályán nyerhettem volna, de különböző okokból nem sikerült” – idézte a pilótát a Ferrari honlapja.

Raikkönen április 27. óta, vagyis bő három hónapja nem nyert, legutóbb Barcelonában állhatott a dobogó tetejére. Kanadában Hamilton ütötte őt ki, Franciaországban törött kipufogója miatt biztos győzelmet veszített el. Silverstone-ban, esőben taktikai hiba miatt csak negyedikként futott be. A mélypont Hockenheim volt, ahol hatodikként végzett.

Az elvárással járó feszültség így egyre nagyobb, de állítja, ez nem számít: ”Sosem hagyom, hogy a körülmények befolyásoljanak, ezúttal sem fogom. Mindig ezt tettem, ha bajban voltam, most sem csinálom másképp. Van még nyolc futam, ráérünk az utolsó végén számolgatni”.

A Ferrarinak javítania kell, ezért több technikai újítással érkezik a Hungaroringre: cápauszonyszerű motorburkolatot és az orrán egy plusz levegőbeömlőt kap az F2008-as gép.

Stefano Domenicali csapatfőnök Raikkönenhez hasonlóan optimista, főleg, mert megtalálták a németországi bukás okát. A menedzser állítja, a Bridgestone gumikkal volt gond, nem tudták rendesen használni az abroncsokat.

”A gumik miatt szenvedtünk, a jerezi teszten rájöttünk, miért. Helyzetünk nem rossz, a futamok felét mi nyertük, szintén felén a mi kocsink indult az első rajthelyről. Többször visszakapaszkodtunk már vert helyzetből, rosszabb pozícióból is, mint a mostani” – mondta Domenicali.