Damon Hill: Raikkönen lesz a világbajnok

2008.08.08. 15:17
Meggondolta magát a Magyar Nagydíj miatt Damon Hill. Az egykori világbajnok előtte Lewis Hamiltont tartotta a Forma-1-szezon első számú esélyesének, de most már Kimi Raikkönenre tesz.

Kimi Raikkönent tartja a vb favoritjának Damon Hill exvilágbajnok, pedig a Magyar Nagydíj reggelén még Lewis Hamiltonra fogadott volna. De nem a finn, hanem a Ferrari jó formája miatt változott véleménye.

”Ha vasárnap reggel kérdeznek, Lewist jelöltem volna világbajnoknak, de most már meggondolnám, és Raikkönenre fogadnék, mert a Ferrari nagyon erősnek tűnik” – mondta Hill a Daily Expressnek.

Hamilton csak ötödik lett a Hungaroringen egy szerencsétlen defekt miatt, de amíg autója százszázalékos volt, addig sem tudta befogni Raikkönen csapattársát, Felipe Massát. A brazil megelőzte az angolt a rajtnál, a futam felére négy másodpercnyire elszakadt tőle az élen. A mclarenes azt nyilatkozta, reménykedett, hogy a második tankolásnál a depóban lehagyhatja, de Hill nem hisz neki.

”A Ferrari sebessége miatt aggódom, ráadásul a hajrában szokásosan jó nagydíjaik jönnek” – nyilatkozta 1996 világbajnoka, aki természetesen honfitársának szurkol.

Egy éve a Ferrari és Raikkönen megnyerte a belga, a kínai, a brazil futamot, a McLaren Alonsóval az olaszt, Hamiltonnal a japánt. Idén két ismeretlen pályára is utazik a mezőny, bő két hét múlva Valenciában, szeptemberben Szingapúrban versenyeznek.

Hamilton öt ponttal vezet Raikkönen előtt, aki bízik címvédésében, feltéve, ha meg tudják oldani időmérő-problémáját: Mogyoródon és előtte Hockenheimben is csak a hatodik helyről tudott rajtolni.

”Lehetsz egy másodperccel gyorsabb körönként, de a hatodik kockáról akkor se mész semmire. Meg kell találnunk a gond okát, mert amúgy gyorsak vagyunk” – reménykedett Raikkönen, aki Magyarországon harmadiknak futott be.