Felipe Massa: Nem lesz többé bocsánat

2008.08.07. 23:10
Kiesése ellenére is egyik legjobb Forma-1-es versenyének tartja a vasárnapi Magyar Nagydíjat Felipe Massa. A ferraris brazil állítja, még egy hasonló eset a vb-címébe kerül.

Nem hibázhat többet a Ferrari, vagy lemondhat a világbajnokságról, állítja Felipe Massa. A brazil pilóta biztos győzelmet veszített el a Hungaroringen, amikor alig három körrel a vége előtt tönkrement autójának motorja.

Tíz pont helyett nullával zárta a hétvégét, nem tagadta, rosszul érezte magát, de néhány nappal később pozitívabban látja a történteket.

”Nem akarom elfelejteni a Magyar Nagydíjat, mert bizonyos szempontból az egyik legjobb versenyem volt a Forma-1-ben, csak nem győzelemmel végződött, mint általában. Tökéletes volt, aztán meg frusztráló a kiesés miatt” – közölte a Ferrari hivatalos oldalán.

Vb-pontokban nyolccal van a vezető Lewis Hamilton, hárommal csapattársa, Kimi Raikkönen mögött, Mogyoródon szerencséje volt abból a szempontból, hogy egyik riválisa sem győzött. Az angol defekt miatt csak ötödik lett, a világbajnok gyenge rajthelyéről csupán a harmadik helyig tudott előre jönni.

Massa szerint többször nem szórhat el pontokat: ”Lewis sem nyert, így versenyben vagyunk, de javítanunk kell a megbízhatóságon, nem követhetünk el újabb hibát, mert nem lesz több bocsánat.”

A nyolcszoros GP-nyertes klasszisnak és istállójának is van ideje, hogy összeszedje magát, a Forma-1 háromhetes pihenőn van, a következő futamot csak augusztus 24-én tartják, Valenciában.