Három napig eshet a Brazil Nagydíjon

2008.10.30. 13:48 Módosítva: 2008.10.30. 14:00
Vasárnap végig csapadékot várnak az utolsó Forma-1-es hétvégén: Hamiltonnak kedvezhet, ha megússza a rajtot és elkerüli csúszkáló ellenfeleit.

Háromnapos esőt jósolnak a Forma-1 utolsó futamára: pénteken egész nap, szombaton gyengén, vasárnap újra erős és kitartó csapadék várható.

A víz összekavarhatja a mezőnyt, ami azt jelentheti, a Ferrari nem lesz a futam esélyese. Tavaly és azelőtt könnyedén nyertek az olasz autók, a meleg és a napsütés nekik kedvezett.

Idén majdnem mindig Felipe Massa nyert, ha hőség volt, ugyanez igaz Lewis Hamiltonra az esőben. A víz elméletileg az angolnak kedvezhet, de ezúttal ő nem a futamgyőzelemért, hanem a világbajnokságért hajt, elég neki ötödikként befutnia a cím eléréséhez.

Hamilton tavaly a Nürburgringen kicsúszott az esőben
Hamilton tavaly a Nürburgringen kicsúszott az esőben

Állítja, nem fogja vissza magát, teljes erővel fog hajtani, ami esőben rizikós, igaz viszont, hogy a mezőnyben megbújni a negyedik-ötödik helyen legalább ilyen veszélyes: egy rivális véletlen hibája is kiütheti.

Felipe Massának győznie kell a világbajnokságért, ha Hamilton kiesne, elég a második hely is, de esőben eddig csak az Olasz GP időmérőjén vezetett igazán jól.

McLarenes ellenfele Monacóban, Silverstone-ban, Spában és Monzában bizonyította, kedveli a nehezebb körülményeket.