Vettel vokálozik, Schumacher verekszik

2008.11.10. 12:41
A brit ITV pörgős klippel búcsúzik az Forma-1-től, 12 esztendő után a közvetítési jog a BBC-hez kerül.

Vicces videóval búcsúzik 12 évnyi Forma-1-közvetítés után a brit ITV csatorna a sorozattól, mert jövőre már a BBC adja a versenyeket a szigetországban.

A társaság klipjében az előző 12 szezon legemlékezetesebb pillanatait elevenítette föl, az összekötő részekben meg az F1 jelenlegi vagy volt sztárjai, illetve riporterei karaokéznak.

Énekel Nico Rosberg, Jenson Button, Rubens Barrichello, David Coulthard, a kommentátorlegenda Murray Walker; a legfiatalabb futamgyőztes, Sebastian Vettel léggitározik is.

A bevágások Jacques Villeneuve 1997-es vb-címével kezdődnek, majd jön Michael Schumacher 1999-es balesete, Mika Hakkinen az évi és a német 2000-es monzai sírva fakadása.

Felidézik, amikor Schumacher Belgiumban meg akarta verni David Coulthardot a depóban, és természetesen a felejthetetlen 2000-es spái Hakkinen-előzést, amikor Ricardo Zonta lekörözésével egyszerre hagyta le a ferrarist az F1 történetének talán legjobb manőverét bemutatva.

Kiemelt még Schumacher hetedik vb-címének megszerzése és az emlékezetes 2006-os monacói balhéja, amikor autója megállt a szalagkorlátnál.

Szerepel Lewis Hamilton is, ő a nyitókép gokartos gyerekként és a záró világbajnokként, kiragadva a brazíliai kommentárt, miszerint 2008-as vb-győzelme az első a várható sok közül.