Ferrari-szerelésben menekültek Glockék

2008.11.05. 14:42
Ki kellett szökniük a brazil versenypályáról vasárnap a toyotásoknak, mert a vesztes hazai kedvenc Felipe Massa drukkerei a japánok pilótáját, Timo Glockot tartották felelősnek kedvencük vereségéért az utolsó Forma-1-es futam után.

Álcázniuk kellett magukat a toyotás Timo Glock szerelőinek és mérnökeinek a Brazil Nagydíj után, nehogy a dühös Massa-szurkolók megverjék őket, állítja a német Sport Bild című lap.

Vasárnap a Forma-1 zárófutamán Lewis Hamilton lett a bajnok, mert két kanyarral a cél előtt megelőzte Glockot, és feljött a sikeréhez szükséges ötödik helyre. A futamot Felipe Massa nyerte, ha riválisa a német mögött, hatodikként végez, ő a bajnok.

glock

A célban és a tiszteletkörben a csalódott hazai közönség kifütyülte Hamiltont, a hajrára az esőben száraz gumijain teljesen lelassuló Glockot sem tapsolta meg.

Az újság szerint Massa aggódott, hogy a toyotásoknak bajuk eshet, mert drukkerei Glockot hibáztatták az elveszett vb-címért, ezért átküldte öccsét a japánok garázsába, figyelmeztesse őket.

Az istálló megfogadta a tanácsot, a Ferraritól és a Renault-tól kapott kölcsöncuccokban és focimezben hagyták el az interlagosi pálya területét.

Glock tagadta, hogy szándékosan engedte el Hamiltont, ez valójában fel sem merült.

Az új bajnok nem álcázta magát, nem bántotta senki, este egy ismert Sao Pauló-i étteremben vacsorázott, majd egy kibérelt szórakozóhelyen ünnepelt a mclarenesekkel.