Vettel Ferrarival szeretne F1-vb-t nyerni

2008.12.03. 14:34
A példakép Schumachert és a jelenlegi legjobb Alonsót nem akarja utánozni a német Forma-1-es tehetség. Azt állítja, hogy ez lehetetlen.

Álmai csapatával, a Ferrarival szeretne világbajnokságot nyerni Sebastian Vettel, árulta el a német a spanyol El Pais című lapnak adott interjújában.

A Forma-1 legfiatalabb futamgyőztese jövőre a Toro Rossótól a Red Bull istállóhoz szerződik, de állítja, célja Olaszország. ”Világbajnok akarok lenni, és ehhez az egyik legjobb autóra van szükség. A Ferrari bebizonyította, alkalmas erre, álmom teljesülne, ha egy napon azzal versenyezhetnék.”

vettelsumi

Vettelt kézenfekvő összehasonlítani a legutóbbi német szupersztárral, Michael Schumacherrel, aki Ferrarival nyert öt vb-t, és akinek pályáját gyerekként követte a tehetség. Szerinte viszont értelmetlen: ”Schumacher volt a példaképem, és még ma is az, de nem hiszem, hogy utánozni lehetne. Ő és Alonso különleges, mindenkinek a saját stílusát kell megtalálnia, másolni képtelenség.”

Vettel idén Monzában győzött, beleszólt a világbajnoki címet eldöntő csatába, az összesítést a nyolcadik helyen zárta egy kiscsapat autójával.

Jövőre a Red Bullnál valószínűleg előrébb lép, Ferrariba legkorábban 2011-ben ülhet. Jelenlegi pilótáik, Felipe Massa és Kimi Raikkönen szerződése 2010 végén jár le.