Vettel a 2. legrosszabbul fizetett F1-es

2008.09.19. 15:43
A legfiatalabb Forma-1-es futamgyőztes a 2. legrosszabbul fizetett pilóta a mezőnyben. Menedzsere nincs, Michael Schumacher ügynöke jelentkezett nála, de elutasította.

A Forma-1 második legrosszabbul fizetett pilótája a sorozat történetének legfiatalabb futamgyőztese, Sebastian Vettel. A tehetség mindössze 600 ezer eurót kap csapatától, a Scuderia Toro Rossótól.

A jóval szerényebb képességű Kazuki Nakadzsima is másfél milliót tehet zsebre évente, csak a Force India-versenyző Adrian Sutil áll mögötte a listán.

A bild.de a végéről harmadiknak rangsorolta Vettelt, de valójában második, mert az év közben tönkrement Super Aguri expilótája, Anthony Davidson már nincs a mezőnyben.

000T TRDV423315

A 21 éves német fizetését jövőre megduplázza új istállója, a Red Bull Racing. 1,5 millió euróra emelkedik bére, de még azzal is az utolsók között lesz.

Vettelnek ugyanis nincs menedzsere, aki alkudozna az érdekében, minden ügyét maga intézi, még az RB-szerződés aláírására is csak egy ügyvédet vitt magával. Michael Schumacher ügynöke, Willi Weber már felajánlotta segítségét.

”Sebastian velem 100 millió eurót kereshetne a következő 10 évben, szívesen dolgoznék vele” – idézte Webert a Bild. Gyorsan jött a válasz Vetteltől: ”Nem látom okát, hogy bármin is változtatnom kellene, nincs szükségem menedzserre.”

A 18 pilóta közül csak Lewis Hamilton hasonlítható hozzá, az angol klasszisnak édesapja, Anthony egyengeti az ügyeit, ingyen. Webber ugyanis Schumachertől a volt hétszeres világbajnok minden bevételének húsz százalékát kapja.