Homokvihar állította meg az F1-autókat

2009.02.12. 14:01 Módosítva: 2009.02.13. 13:49
A bahreini Forma-1-es teszten nem lehetett látni, az időjárás miatt csak két órát körözhettek. Spanyolországban nem volt gond, a jerezi gyakorláson a McLaren már közelít a tavalyi időkhöz.

Erős homokvihar szakította félbe a bahraini Forma-1-es tesztet szerdán. A Ferrari, a Toyota és a BMW pilótájának szűk két óra után be kellett fejeznie a körözést, mert a mentőhelikopter már nem tudott volna felszállni.

Addig a leggyorsabb a ferraris Felipe Massa volt, megelőzve a németek versenyzőjét, Robert Kubicát és a japánoknál futó Timo Glockot. Az 1:33-as idők nagyjából a tavalyi legjobb itteni időmérő-eredményeknek felelnek meg, vagyis a szabályváltozások ellenére kezdik magukat utolérni az istállók. A versenytempótól azért még jó két másodperccel le vannak maradva.

Jerezben a közel-keletiekkel párhuzamosan a Red Bull, a Williams, a McLaren és a Toro Rosso – utóbbi a tavalyi kocsijával – gyakorol. A 2009-es gépek közül előbb Sebastian Vettel RB-je, majd szerdán Heikki Kovalainen McLarenje volt a leggyorsabb. Tavaly januárban Kimi Raikkönen 1:19-8-at ment itt, az idei legjobb 1:20.8, ami biztató.

A teszt egész héten folytatódik mindkét pályán, de az első futam még arrébb van, március 29-én lesz Ausztráliában.