Jenson Button, a földönkívüli

2009.06.08. 12:33
A Török GP-n állt össze igazán autójával az angol F1-klasszis, igaz, előtte már ötször győzött vele. Riválisai esélytelenek voltak vasárnap, két hét múlva a pilóta legfontosabb versenye jön.

Hatodszor nyert a szezonban Jenson Button a Forma-1-ben, csak egyszer nem őt intették le elsőként, továbbra is csupán négy pontot veszített. Vasárnap Törökországban ellenállhatatlan volt, már az első körben lehagyta az élről induló Sebastian Vettelt, és végig élen maradt.

Leginkább a Brawn BGP001-es autóját dicsérte a sajtótájékoztatón: ”Idén most volt a legjobb. Máskor is gyorsan ment, de kicsit laza volt és nem illett a stílusomhoz.”

000T TRDV528463

Button a nem hozzá illő géppel öt futamot nyert, az ellenfeleknek rossz hír, hogy csak most kezdenek összehangolódni. ”Úgy néz ki, egyre jobban összeszokunk, vagy talán a török pálya jobban fekszik nekem. A gép fantasztikus volt, egy lépéssel mindenki előtt jártunk, ami jó érzés”.

A rajt előtt mindössze a két Red Bull-kocsi tűnt veszélyesnek az angolra, de hamar lemaradtak, a két alsóbb dobogós fok lett az övék.

”Sebastiannal tudtuk, az első hely elment, az volt a kérdés, melyikünk lesz a második. Jenson mintha másik bolygóról jött volna” – dicsérte riválisát Mark Webber, aki kevéssel márkatársa, Vettel előtt futott be.

Két hét múlva Button nagy versenye, a hazai Brit GP jön, korábban azt mondta, ott akar legjobban győzni.