Alonso utoljára megmentette a Renault-t

2009.10.01. 08:56
A francia csapat a kiszálláson gondolkodott, a spanyol dobogója is kellett, hogy maradjon a Forma-1-ben. A Toyota jövője viszont nagyon kétséges.

Nagyon örültek a Renault-nál Fernando Alonso hétvégi harmadik helyének, a csapat idei első dobogója segít benntartani a Forma-1-ben. A Szingapúr-balhé, a gyenge eredmények és Alonso távozása miatt a kiszállás szélére került az istálló, de most már úgy tűnik, marad az F1-ben.

”Mindenki azt kérdezgette, a Renault befejezi vagy nem? Nem a vállalatnál döntenek, hanem itt a csapatnál. Az F1-ben, ha hozod az eredményeket, nincs problémád, de ha elkezdesz bukdácsolni, az kiszállást jelent. Mi a határán voltunk” – ismerte el vasárnap Jean Francois Caubet, a Renault egyik új menedzsere.

Hiába végzett viszont Alonso előtt, másodikként a toyotás Timo Glock, könnyen lehet, a japánok a kivonulás mellett döntenek. Glockkal közölték, keressen helyet magának máshol, kiszemelt pilótájuk nincs a helyére, és szerdán elismerték, lehetőség a kimaradás.

”Az F1-et olyan sorozattá kell tennünk, amihez kevesebb pénz kell. Minden tényezőt meg kell fontolnunk, figyelembe véve, mit akar az anyacég” – idézte a Yomiuri című lapnak nyilatkozó Tadasi Jamasima Toyota-főnököt a Reuters hírügynökség.

Decemberben a Honda szállt ki az F1-ből, augusztusban a BMW jelentette be, az évad végén távozik.