Azt akarom megcsinálni, amit Schumacher

2009.10.01. 13:48 Módosítva: 2009.10.01. 13:49
A jövőre már ferraris Fernando Alonso boldog, valóra vált az álma, bajnokságokat nyerne, de meglepődött, mert csak 2011-ben számított a váltásra.

”Nehéz lesz, de azt akarom csinálni, amit Michael, sok bajnokságot akarok nyerni” – nyilatkozta csütörtökön Suzukában az új Ferrari-pilóta, Fernando Alonso.

Michael Schumacher öt vb-t nyert ferrarisként, a spanyol 2010-től ül át az olaszokhoz, pedig úgy gondolta, csak 2011-ben teheti meg.

”Idén nyáron megegyeztünk, hogy 2011-ben idejövök, de az utóbbi napokban változott a helyzet, úgy döntöttünk, egy évvel korábban megyek a Ferrarihoz” – árulta el a pilóta a szerdai bejelentés után.

Felipe Massának és Kimi Raikkönennek is 2010 végéig érvényes szerződése volt, a finnét felbontották, valószínűleg a McLaren miatt, a helyére megy a kétszeres bajnok.

Alonso három évre írt alá a Ferrarihoz – a spanyol sajtó szerint opcióval a következő kettőre vagy háromra –, amikor lejár, 34 éves lesz.

”Remélem, addig maradok itt, amíg akarok, innen vonulhatok vissza sok győzelem után. Tényleg úgy gondolom, hogy a Ferrari lesz az utolsó istállóm, innen bárhová igazolni visszalépés” – idézte a spanyolt az autosport.com.

Évek óta flörtölt a Ferrarival, az as.com állítja, már 2007-ben megegyeztek, amikor Alonso a McLarentől akart szabadulni.

”A Ferrari több mint egy csapat, nagyon különleges, minden pilóta erről álmodik, nekem most valóra vált. Boldog vagyok, a legjobb helyre kerültem, készen állok 2010-re” – örvendezett Alonso, akinek még három versenye maradt a Renault-nál.