A Mercedes elismerte, várja Schumachert

2009.12.16. 14:59
Nem találgatás tovább, hogy az új F1-istálló a bajnokot akarja megszerezni. Ha elvállalja, január 2-án be is jelenthetik.

"Az egész Forma-1, nem csak az én csapatom reméli, megtörténik. Nagyon jó lenne az istállónknak" - idézte az AP hírügynökség Nick Fryt, a Mercedes GP igazgatóját, aki arra a kérdésre felelt, Michael Schumacher lesz-e az egyik pilótájuk.

A sajtó két hónapja találgatja a hétszeres bajnok visszatérésének esélyét, Fry egy abu-dzabi PR-eseményen ismerte el először, pontosan ezt tervezik.

A német és az angol lapok szerint már mindenben megegyeztek a felek, de Schumachernek meg kell vizsgáltatnia és ki kell próbálnia sérült nyakát, mielőtt döntene.

Fry így arról is beszélt, mi van, ha nemet mond: "Jó néhány pilóta van még a piacon, ha ő úgy határoz, nem vezet. Az alternatívákkal is elégedettek lennénk".

Szerdán a gazzetta.it Dieter Zetschét, a Mercedes elnökét idézte, aki elárulta, január 2-án jelentik be új versenyzőjük nevét. Nico Rosberget már közel egy hónapja szerződtették.