Schumacher fantasztikus csapattárs lenne

2009.12.16. 18:58
Nico Rosberg Mercedes-pilóta reméli, mielőbb kiderül, visszajön-e a bajnok. Örülne neki, de nélküle is vb-esélyesnek tarja az istállót.

Michael Schumacher visszatérése a Mercedes már szerződtetett pilótáját, Nico Rosberget érintené leginkább, a tehetség örülne, ha a hétszeres bajnok csatlakozna.

A héten mindenki csak arról beszél, jön-e a klasszis, még inkább, mióta a Mercedes-igazgató elismerte, őt akarják szerződtetni. Az abu-dzabi PR-eseményen Rosberget is róla kérdezték.

"Pillanatnyilag enyém mindkét kocsink, választhatok. Remélem, mielőbb kiderül, ki a csapattársam, jelenleg nagyon erős a Schumacher-pletyka. Én nem tudom, igaz-e, de ha jönne, az több mint fantasztikus lenne" - nyilatkozta az autosport.com-nak.

Schumacher fénykorában arról is híres volt, ellehetetlenítette társait, így Rosberg véleménye meglepő lehet, de ha arra gondolunk, mennyit tanulhatna a 17 évvel idősebb klasszistól, könnyű megérteni, miért szeretné.

A Mercedes-előd Brawn GP idén mindkét világbajnokságot megnyerte, Rosberg szerint Schumacher nélkül is újra ez az istálló célja: "Mi vagyunk a címvédők, ezért minden más eredmény visszalépés. Versenyeket és újra világbajnokságot akarunk nyerni".