Újságírók próbálták szívatni Schumachert

2010.01.26. 15:19
Hétfőn mutatkozott be a Mercedes GP, kiderült, a bajnok visszatérésének mintha nem mindenki örülne.

A sajtó egy része már legelső mercedeses sajtótájékoztatóján Michael Schumacher múltjában kezdett vájkálni. Az első kérdés, amit kapott, amikor csapattársával, Nico Rosberggel felváltva válaszoltak: ”Az ön mellett ülő személy apja azt mondta a 2006-os Rascasse-eset után, hogy ez a sport meglenne maga nélkül. Milyen érzés annak az embernek a fiával együtt versenyezni, aki így vélekedik magáról?”

Schumacher gyorsan elintézte: ”Jó.”

Az újságíró arra utalt, hogy az exferraris három éve leparkolt Monacóban az időmérő végén, hogy bebiztosítsa pole pozícióját, és Fernando Alonso ne tudja megelőzni. Keke Rosberg - Nico apja - ezt a kérdésben idézett módon értékelte.

Nem sokkal később jött a következő akadály: ”2006-ban Brazíliában azt mondta, megbánta minden hibáját, amit elkövetett. Most hogy visszajött, meg tudja mutatni, hogy képes a helyes úton is nyerni?”

”Igen, biztos vagyok benne, hogy a 91 futamot és a hét vb-t mind helytelenül nyertem, abszolút, igaza van, van még mit bizonyítanom” – válaszolt a pilóta.

Mire az újságíró: ”A módra gondoltam, ahogy azokat nyerte, nem arra, amit nyert.”

”Igen, tudom, úgy értettem, én mindent abban a stílusban nyertem, ahogy ön feltette a kérdést. Térjünk már észhez és gondolkozzunk reálisan, foglalkozzunk azzal, ami ránk vár, próbáljunk tanulni a múltból, és élvezzük együtt, ami következik. Ez az, amit én szeretnék” – tette helyre Schumacher.