Ross Brawn: A Mercedesünk kicsit lassú

2010.02.04. 23:02
Csak az ötödik leggyorsabb a kocsi, labilis, nem könnyű vezetni, kipufogója hamar tönkremegy. A csapatfőnök állítja, egy hét alatt sokat tudnak javítani rajta.

Középmezőnyben zárta az első F1-tesztet a Mercedes, Michael Schumacher a hetedik, Nico Rosberg a kilencedik leggyorsabb volt. A visszatérő német nem aggódik - igaz elismerte, nem fognak rögtön nyerni -, főnöke, Ross Brawn viszont elárulta, gondok vannak a W01-gyel.

”Teli tankkal nem voltunk olyan rosszak, de kicsit lassúak vagyunk, a gép vezethetőségén és egyensúlyán javítanunk kell. Jerezre képesek vagyunk megcsinálni, mert tudjuk, mi a probléma” – nyilatkozta a menedzser a BBC-nek.

A Mercedes előtt végzett a szenzációsan kezdő Ferrari, a Sauber, a McLaren és a Renault is.

”Nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Ferrari, és Lewis Hamilton is jónak tűnt, szóval akad egy kis munkánk. A kipufogónk szétreped, 150-200 kilométerenként cserélnünk kell. Kijavítjuk, persze a többiek is fejlődni fognak” – elemezte a helyzetet Brawn.

Idén az első kerekek keskenyebbek, mint eddig, ez szintén gondot okoz: ”A kocsi a gumik miatt is labilis, észrevettünk néhány hibát, amit Jerezre megoldunk”.

Szerdáig sem dolgozhatnak emberei az angliai központban, aznap kezdődik a következő teszt az andalúz pályán.