Schumacher és Rosberg? Nincs különbség

2010.03.17. 17:42
A két Mercedes-pilóta nagyjából egyforma gyors, a csapatigazgató nem lát jelentős különbséget a pályán kívül sem. A tehetség egyelőre fogja a bajnokot.

Megverte első közös nagydíjukon Nico Rosberg Michael Schumachert, az időmérőn két hellyel, a futamon szintén ötödikként, eggyel végzett előtte. Minimálisan volt gyorsabb nála, a jobb versenykört Schumacher futotta mindössze 3 századmásodperccel.

”Hallgatom őket, amint a csapattal beszélgetnek, de nem tapasztalok különbséget az ő és Nico visszajelzései között. Mindketten tudják, mit akarnak tenni, hogy jobban menjen a kocsi, és a meglátásaik megegyeznek - hasonlította össze Schumachert Rosberggel Nick Fry, a Mercedes igazgatója. - Semmi különöset nem tudok mondani, ami jellemzőbb lenne Michaelre. A legjobb, hogy mindkettőnek van egy listája, amit mindenképp el akar végezni.”

Rosberget szinte minden szakértő féltette a hétszeres bajnoktól, aki karrierjének első részében összes csapattársát kikészítette, de most nem ez a helyzet.

”Nagy hatással volt rám Nico hozzáállása, főleg attól a pillanattól kezdve, hogy megtudta, Michael lesz mellette. Nem tántorította el, tudomásul vette, és ha még néha többet is van a középpontban Michael, egyáltalán nem zavarja őt. Megy, elvégzi a munkáját, máris bebizonyította, milyen gyors, és továbbra is fejlődni fog” - idézte az autosport.com Fry-t.