Schumacher: Nehézséget okozott az idő

2010.04.19. 11:19
Schumachernek ”új tapasztalat” volt a kínai rémhétvége: ”nem lehetett megjósolni, meddig fog esni”, az átmeneti gumikat nem ismerte. Túl rossz érzés volt az egész.

Három napnyi szenvedés végén 10. lett a Kínai Nagydíjon Michael Schumacher, hét pozícióval és egy perccel végzett mercedeses csapattársa, Nico Rosberg mögött.

Már a szombati időmérő után elismerte, nem megy neki Shanghajban, a futamra sem várt jobbat magától, de abban reménykedett, ha esni fog, lehet esélye az élmezőnybe kerülni. Esett, ő mégsem tudta felvenni a tempót, a mélypont talán az volt, mikor a Renault-újonc Vitalij Petrov megelőzte.

”Sajnos túl sok volt a rossz benyomás. Az elején azt gondoltam, okosak voltunk, hogy nem cseréltünk gumit, de őszintén, ez a hétvége nem jött össze nekem” – nyilatkozta a BBC-nek Schumacher, aki átmeneti gumira váltott, amikor nem kellett volna, viszont a többségnél jóval hamarabb újra szárazra cseréltetett. Jó pozícióba került, mégsem tudott élni vele, az ellenfelek gyorsabbak voltak nála.

”Megint új helyzet elé kerültem, ezek az átmeneti gumik kicsit másak, mint az én időmben voltak. Nagyon be kell állítanod magad egy tempóra, hogy elég ideig versenyképes maradj velük” – mondta a hétszeres bajnok, bár két futammal ezelőtt, Ausztráliában már használhatta ezeket az abroncsokat.

Másik magyarázata: ”Az időjárás is nehézséget okozott, nem lehetett megjósolni, meddig tart az eső, visszaváltsunk-e száraz gumira vagy hogy milyen gyorsan lehet menni. Az egész új tapasztalat nekem”.