A Renault ráhajt a győzelemre Monacóban

2011.05.24. 15:03

Győzelmi esélyekre számít a hétvégi Monacói Nagydíjon a Lotus-Renault. Az istálló tavaly Robert Kubicával a volánnál második helyről indult és harmadikként futott be az utcai pályán, idén Kubica ralibalesete miatt nincs, van viszont egy jobb autó a 2010-esnél: az R31, amivel az év első két versenyén Vitalij Petrov, majd Nick Heidfeld állt dobogóra.

"Remélem, összejön, ha a kocsi rendben lesz, semmi akadálya, hogy élközelben legyünk - vezette fel a hétvégét Eric Bouiller csapatfőnök az autosport.com-on. -  Az időmérő döntő lehet meg a forgalom a lekörözöttekkel, de biztos vagyok benne, hogy az autónk elég gyors ide. Monaco kedvez a gép kialakításának, közelebb kell lennünk az első helyhez, mint eddig".

Petrov legutóbb, a barcelonai időmérőn is remekül ment, hatodikként rajtolt, a futamon Heidfeld volt a jobb, nyolcadik lett az utolsó helyről indulva.

A szűk és kanyargós Monaco kedvez a Renault-nak, Kubica hiánya talán itt a legnagyobb veszteség. A lengyel továbbra is majdnem halálos sérüléseiből lábadozik, a legutóbbi hírek szerint idén futamon már biztosan nem indul. Sőt, még mindig kérdéses, képes lesz-e valaha is a legmagasabb szinten vezetni.