McLaren&RBR: Legjobb a bizonytalan F1

2012.05.30. 10:11

Hat futam, hat győztes, ilyen még sosem volt a Forma-1-ben, ráadásul öt csapatból, jó vagy sem? A McLaren és a Red Bull főnöke szerint jó, kétségtelenül az, sőt, állítják, jobb nem is lehetne. Mindketten győztek idén, a McLaren egyszer, a Red Bull kétszer, ám a szezon harmada előtt még lehetetlen vb-favoritot állítani.

"Ha most azt mondják, a kiszámíthatatlanság taszító, akkor az 180 fokos fordulat ahhoz képest, amit pár éve mondtak, amikor nagyon kiszámítható volt az F1. Biztos vagyok benne, hogy az emberek kiszámíthatatlanságot akarnak. Úgy akarnak a futamoknak elébe menni, hogy fogalmuk sincs, ki fog nyerni. Úgy akarják végignézni a hétvégét, hogy nem tudják, ki fog győzni az edzéseken, és úgy akarják végignézni a versenyt, hogy nem tudják, mi fog történni. Minden verseny hihetetlenül izgalmas volt eddig" - idézte az Autosport a mclarenes Martin Whitmarsh-t, aki érezhetően rajongója a szezonnak.

Természetesen megjelentek a kétkedők is, akiknek nem tetszik a teljes kiismerhetetlenség.

Jó vagy sem?

Whitmarsh nem érti őket: "Nem hinném, hogy túlságosan bizonytalan lenne a sportunk, jelenleg inkább lebilincselő. Pár éve nem azt mondták az emberek, hogy szokványos és kiszámítható az egész? Hát most nem az. Szerintem bizonytalan futamokat és bizonytalan évadot akarnak".

Chris Horner az RBR-től csatlakozott hozzá: "Kiváló, hogy, ennyi győztesünk volt már. A gumi tényező ebben, de az is, hogy ennyi erős pilóta van".

Egyértelmű, hogy a gumik nagy mértékben járulnak hozzá az összképhez, Horner szerint ez a kulcs. "Az F1 első sorban azért más idén, mert a csapatok a gumikeverékeket próbálják kibogozni. A Red Bull az első, ami két futamot nyert, és ez teljesítmény" - nyilatkozta.

A gumikra leginkább Michael Schumacher panaszkodott, de sok pilótát és főnökeiket sem zavarja, hogy a Pirelli ebben az évben nehezebb feladat elé állította őket.