Alonso lépten-nyomon rugdossa a Ferrarit

2012.10.17. 10:46

Múlt héten Fernando Alonso azzal állt elő, hogy a Ferrari használható új alkatrészt nem vitt az utóbbi öt futamra. A csapatfőnök Stefano Domenicali ezt azonnal letagadta. A spanyol vasárnap Koreában harmadik lett, de elveszítette a pontverseny vezetését a győztes Sebastian Vettellel szemben.

Újra előjött a fejlesztések hiányával, amikor megkérdezték tőle, hogy "milyen erőfeszítésre lesz képes a Ferrari a következő pár versenyen?"

"Meglátjuk, ez most még kérdés. Az utóbbi hat-hét futamra semmi újat nem vittünk, vagyis abból főzünk, amink van, és próbálunk pontokat menteni. Amit különben tökéletesen csinálunk minden vasárnap" - válaszolta.

Alonso 40 ponttal is vezette a világbajnokságot, de Vettel ötvennel többet szerzett nála az utóbbi hat futamon. (A spanyol kétszer, a német egyszer nem ért célba.)

   alujj

Jön India, majd Abu-Dzabi, aztán az új Austin Amerikában, végül Brazília, "mennyire lehet versenyképes a Ferrari a hátra lévő pályákon?"

"Meglátjuk, Indiában kapunk-e új alkatrészeket. Nyilvánvalóan minden az autó fejlesztésétől függ. Ha jönnek új dolgok, kipróbáljuk azokat. Az biztos, hogy a többi csapat hozni fog, talán többet is, mint mi, szóval jól meg kell néznünk, melyik működőképes, melyik nem az, és ha nem az, akkor valaki másnál az-e. Ettől függ a kocsi teljesítménye."

Domenicali és Montezemolo elnök is elismerte pár hete, hogy a fejlesztés lelassult, több próbálkozás zsákutcának bizonyult a Ferrari elavult szélcsatornája miatt. A tervezést emiatt Kölnbe, a Toyota szélcsatornájába vitték át.

Meglátjuk, két hét múlva Indiában ennek lesz-e már eredménye.