Raikkönen: A java csak most jön

2012.11.12. 13:01

További győzelmeket ígér első lotusos sikere után Kimi Raikkönen. A finn három év kihagyással egy hete nyert újra a Forma-1-ben, új csapatával, a Lotusszal. Nagyon meg is ünnepelte az eredményt, és igen optimista. Mindössze egy héttel szerződéshosszabbítása után érték el az első helyet, ami szerinte "a legjobb módja, hogy mindenki lássa, jól választottunk".

A kiugrás már rég óta érett, hatszor volt dobogón Abu-Dzabiig: "Egész idényben látszott, mennyire jók lehetünk, Abu-Dzabiban megmutattuk, győzni is tudunk. És a java csak most jön, ígérem".

Az út azért nem egyszerű, 18 versenyt kellett várniuk, míg győztek. "Nem adtuk fel, bár volt egy időszak, amikor a fejlesztéseink nem jöttek be azonnal, és amikor az edzésen kell tesztelned, nehéz előrelépni. De erőltettük a munkát, folytattuk a kipufogó átalakítását, amit elkezdtünk Koreában és Indiában, így Abu-Dzabira már ígéretes lett a kocsi" - nyilatkozta a finn.

Nagyon elégedett vele csapatfőnöke, Eric Bouiller, még akkor is, ha az exbajnok közben be-beszólt a csapatnak: "Kimi megmutatta, mit tud, illetve, hogy tényleg visszatért a Forma-1-be. 400 sms-t kaptam már a pályán a győzelme után. A hagyjatok már békén, tudom, mit csinálok pedig máris klasszikussá vált".

Az idézett mondat volt az egyik, amit Raikkönen feleselt a mérnökének az abu-dzabi futam közben. Neki is annyira tetszett, hogy nyomatott is 500 pólót a felirattal, és elküldte a Lotus-gyárba a dolgozóknak, megörökítve első közös győzelmüket. (A pólót itt meg is lehet rendelni.)

"Néhány rádióüzenetünk adásba ment, hallhatták, mennyire koncentráltam a munkámra és a feladatomra, hogy megnyerjem a versenyt. Elég volt annyit tudnom, mennyivel van mögötte a második" - magyarázta meg, miért nem volt kíváncsi a részletekre, amit kollégája folyamatosan közölni akart vele menet közben.

A Lotus a hétvégén újra bizonyíthat, jön a szezon utolsó előtti futama, az Amerikai GP Austinban, egy teljesen új pályán, ahol sosem volt még verseny.