Vettel, mint Messi, és a java csak most jön

2012.12.07. 12:03

"Nehéz elképzelni, hogy bárki megdöntsön 91 győzelmet és hét világbajnokságot. Seb 25, háromszoros bajnok, 101 futamból 26-ot nyert, 46-szor állt dobogón, 36 pole-ja van, elképesztő eddig a karrierje" - dicsérte csapatfőnöke, Chris Horner a sorozatban háromszor vb-első pilótáját.

Michael Schumacher rekordjaihoz hasonlította a teljesítményét, ahogy megtettük mi is pár hete. Az jött ki, teljesítménye eddig legalább olyan jó, mint a csúcstartóé, sőt. Nem lehet viszont nem észrevenni a párhuzamot Vettel és egy másik sportág legjobbja, Lionel Messi között.

A futballista 9 nappal idősebb Vettelnél, és már háromszor megnyerte a klubfutball világbajnokságát, a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, és ő kapta a legutóbbi három Aranylabdát. 310 gólt lőtt karrierje alatt felnőtt tétmeccsen, jelenleg azzal van elfoglalva, hogy Gerd Müller 40 éves világrekordját megdöntse, és 85-nél több gólt szerezzen egy naptári évben. (84-nél jár, és még négy meccse lehet.)

Horner ráadásul kiemelte, Vettel elképesztően fiatal. Senna 31 évesen lett háromszoros bajnok, ő volt eddig a csúcstartó, a német hat évvel megelőzte.

"Mint pilóta, fejlődni fog, jobb lesz, a java még csak most jön. Csak idővel fog kiderülni, mire lesz képes, de nagyon izgalmas, hogy a legjobb Vettelt még nem láttuk" - mondta Horner, és nehéz lenne vitatkozni vele.

Senna például 24 volt, amikor bemutatkozhatott a Forma-1-ben, Vettel 19, jócskán kitolódott az F1-pilóta karrierje, csakúgy, mint a futballistáé. Vettelnek simán lehet még 15 jó éve az F1-ben, Messinek 10 a futballban. Schumacher is 30 éves kora után nyert zsinórban öt vb-t.

Vettel is csak rutinosabb lesz, míg Messinél a fizikai tényezők miatt három év múlva, 28 éves kora körül várható a csúcspont - elméletileg.