12 év után Hamilton meglepi Rosberget

2012.12.17. 11:07

2000 után versenyez újra egy csapatban jövőre Nico Rosberg és Lewis Hamilton, már szeptember végén eldőlt, hogy a német Michael Schumacher helyett az angolt kapja maga mellé. Az exbajnokot egyértelműen a megbukott Schumacher-projekt kijavítására viszik az istállóhoz, tőle várják azt, hogy a három év alatt a hétszeres bajnokkal elmaradt sikereket valóra váltsa.

Rosberggel a 12 évvel ezelőtti Formula A gokartbajnokság után megy együtt újra, akkor is a Mercedes csapatában vezettek együtt 15 évesen. Hamilton megnyerte a bajnokságot, Rosberg második lett, és a brit mclarenes exmárkatársa, Jenson Button azt sugallja, újra ez lesz a helyzet.

"Nico szerintem jobban ismeri nálam Lewist, dolgoztak már együtt, azt hiszem, tudja, mire számítson - idézte a Guardian Buttont, aki az utóbbi három évet töltötte Hamiltonnal a McLarennél. - Azt gondolom viszont, hogy kicsit meg fog lepődni. Tudom, hogy korábban csapattársak voltak, ám most váratlanul fogja érni, hogy Lewis hogyan tud még egy rossz autót is felgyorsítani. Nem mondom, hogy a Mercedes gyenge lesz, de ő a jó autóból is kihozza a sebességet, ez a legnagyobb fegyvere."

   hamberg

Button kétszer kikapott, egyszer megverte a bajnokságban Hamiltont, amíg együtt voltak, tavaly ő második, Hamilton csak ötödik lett a pontversenyben. A távozó idén visszavette az előnyét, időmérőkön 15-5-re verte Buttont, és a bajnokságban is előtte végzett, egy hellyel, két ponttal többet szerezve negyedik lett. Négy futamot nyert meg szemben Button háromjával.

Rosberg idén Schumachert győzte le, egy nagydíjat meg is tudott nyerni, a bajnokságban kilencedik, míg a visszavonuló csak a 13. lett, és feleannyi pontot szerzett, mint Rosberg.

Hamiltontól várják, hogy versenyképessé tegye a Mercedest, ami nem csak Schumachernek, de Rosbergnek sem sikerült a három év alatt.