Damon Hill: A fiam is F1-világbajnok lehet

2013.01.04. 14:44 Módosítva: 2013.01.04. 14:53

A Forma-1, sőt, az F1-es világbajnoki cím felé tart Josh Hill, Damon Hill 22 éves fia, állítja az exvilágbajnok apa.

"Őszintén mondhatom, Josh képes a csúcsra jutni. Nem jelenteném így ki, ha nem hinnék benne. Még rengeteget kell tanulnia, de félelmetes tehetség" - nyilatkozta a London Evening Standardnek az 1996-os győztes.

Josh nagyapja, Graham Hill is bajnok volt, kétszer is, 1962-ben és 1968-ban.

"Pilótaként vagy megvan benned az a plusz, vagy nincs, de őt nézni is hihetetlen. Megvan a képessége, hogy harmadik generációs világbajnok legyen" - lelkendezett Damon Hill.

Az biztos, hogy a versenyzővér benne van, de az már nem, hogy előremenetelének jó-e ez a név.

"Nem tudom, hogy a Hill név segíti vagy gátolja. Azt hiszem, nehezebb ezzel bizonyítania" - vélekedett a második generációs nyertes.

Fia állítja, jó neki: "Nem érzem az elvárást, azt hiszem, megérdemeltem az előrelépéseket. Úgy gondolom, bizonyítottam az eredményeimmel, és nagyszerű, hogy az apám mögöttem áll, szinte mindig".

   joshdamon

Josh, ahogy apja, kihagyta a gokartot, egyből autóval kezdett versenyezni, hozzá hasonlóan későn, 19 évesen. Harmadik szezonjában az új-zélandi Toyota Versenysorozatban indul, előtte a brit Forma-Renault-ban jeleskedett: öt futamot nyert, a pontversenyben harmadik lett.

Az F1-ben Hillék az egyetlenek, akiknél apa és fia is világbajnokságot nyert, hozzájuk csatlakozna majd az unoka, aki szintén a nagyapa legendássá vált sisakfestését vette át.