Ha a McLarennél nem nyersz, veled van baj

2013.01.10. 12:42

Bemutatta új pilótáját, a Lewis Hamilton helyére szerződtetett Sergio Perezt a McLaren. A mexikói az új autó elkészülte, illetve a tesztek február eleji kezdetéig nem vezethet, de már karácsonykor túlesett az üléspróbán, és viselheti a McLaren-egyenszerelést.

Bemutatkozásán elmondta, változtatnia kell a stílusán, itt nem lehet megbízhatósági taktikával, kevesebb kerékcserével biztos pontszerzésre menni, mint a Saubernél, hanem mindig az első helyre kell hajtani.

„A legnagyobb kihívás, hogy a McLarennél elvárják tőled a győzelmet, hogy minden futamot megnyerj, mert ugye a legjobb csapatnál vagy. És ha nem győzöl, akkor ott valami baj van. Emiatt nagyobb nyomásra számítok, de ez az, amit egy pilóta keres: topcsapatban lenni, és bajnokságokat nyerni" - idézte Perezt az autosport.com.

Furcsa helyzetben van az idén az F1-ben harmadéves tehetség, ugyanis mióta tavaly szeptemberben aláírt a McLarenhez, pontot sem szerzett. Hat futamot tékozolt el zsinórban a Saubernél. Minden áron javítania kell, de nem lesz könnyű dolga, mert új csapattársa, Jenson Button is nagyon készül ellene: Hamilton távozásával úgy érzi, átveheti a hatalmat a McLarennél, és első számú pilótává válhat, akire az istálló épít.

Perez állítja, akkor sem nyugodhat meg, ha sikerül párszor megvernie az angolt, és győznie: „Itt a nyomás akkor sem csökken, ha nyerek, sőt, akkor még nagyobb lesz, hogy nyerjek még többet".

A 23 éves pilóta legjobb eredménye három második hely a Sauberrel: tavaly Malajziában, Kanadában és Monzában is dobogón végzett, e teljesítmények miatt szerződtette őt a McLaren.