Ecclestone választ a 3 Hungaroring-tervből

2013.02.04. 13:00

Gyulay Zsolt, a Hungaroring igazgatója  a 2013-as hazai Forma-1-es futamon szeretné aláírni a Magyar Nagydíj 2017-21 közötti szerződéshosszabbítását, ahogy azt már hónapok óte tervezik. A mogyoródi pályát a nyári verseny után újítanák fel, ezért a ring 2014 tavaszán még zárva lesz. Három átalakítási terv közül választ majd Bernie Ecclestone, élpilóták segítségével - tájékoztatott Gyulay a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Az én ideális menetrendem az, hogy a 2013-as nyári mogyoródi futamon aláírjuk a hosszabbítást 2021-ig, és be is mutatjuk a változtatásokat maketten, de legalább a minimális felújításokat rögzítjük. A nagydíj után egy évünk lesz a munkálatok elvégzésére, de sajnos így is kimarad a 2014-es tavasz a mogyoródi ring versenynaptárából, addig a pálya bezár, jóval több, mint egy hónappal a 2014-es futam előtt be kell fejeznünk az építkezéseket."

„Elvi megállapodásunk már van a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2017-2021 közötti megrendezéséről. A pálya 27 éves, régi konstrukció, az elöregedett ringgel nem lenne esélyünk a hosszabbításra, tehát be kell avatkozni; ráadásul nem ártana hosszabb célegyenes és még egy előzési zóna sem, habár például Niki Lauda szerint Mogyoród úgy jó, ahogy van."

A nyomvonal-kiválasztásba F1-pilótákat is bevonnak: Vettel, Schumacher és Alonso valamelyik tesztelés vagy futam során megnézi a térképeket és elmondja a véleményét. A megvalósuló tervről viszont Ecclestone fog dönteni német pályatervező főmérnökével.

„Három terv készült a pálya átalakítására, a vonalvezetés megújítására, mindegyikben ott az új előzési zóna, kettőben ugyanott, a harmadikban egy átkötéssel - ez utóbbi drága lenne, mert komoly tereprendezést igényel a szintkülönbség miatt" - mondta Gyulay.

Arról nem beszélt, pontosan mikor választ Ecclestone, és a terveket sem mutatják be, csak azt az egyet, amit aztán meg is csinálnak.