Vettel minden egyes csapattagtól elnézést kért

MTI/Index
2013.03.28. 17:11

Bocsánatot kért  a Forma-1-es Red Bull istálló összes alkalmazottjától a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, amiért a vezetők utasítása ellenére megelőzte csapattársát, Mark Webbert a múlt vasárnapi Malajziai Nagydíj hajrájában - jelentette Chris Horner csapatfőnök.

"Azt mondta, az időt nem tudja visszapörgetni, de elfogadta, hogy amit tett, az hiba volt - fogalmazott Horner azután, hogy Vettel meglátogatta az istálló Milton Keynes-i központját. - Bocsánatot kért az istállótól és annak minden egyes tagjától".

Állítólag tehát személyesen kért elnézést mindenkitől, ami azt jelenti, össze kellett, hogy hívjaknak egy nagyobb gyűlést erre az alkalomra: ott kellett, hogy legyen a csapat legalább 60 tagja, akik a futamokra kísérik Vetteléket, és a jelenlegi háromhetes szünetben minden bizonnyal szabadságot kaptak. (Nem tudni, örültek-e, hogy be kellett menniük, ha tényleg kellett.)

Horner beszámolója szerint a háromszoros vb-győztes elismerte, csapattagnak lenni elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyéni címért harcolhasson.

A menedzser Webber jövőjével kapcsolatban azt mondta, az ausztrál pontosan tudja, hogy a Red Bull vezetőinek nem állt szándékukban elvenni tőle a győzelmet, és mivel egy olyan autóban ül, amellyel futamokat, vagy akár vb-t is lehet nyerni, most, illetve az idény közben biztosan nem hagyja el az istállót, évvégéig szóló szerződését kitölti.

A Bild című napilap szerdán arról írt, hogy a 36 éves Webberrel az idény végén nem hosszabbítanak, Horner erről annyit említett, nem látja okát, miért ne írhatnának alá újra.

Webber az utóbbi években rendre pár hónappal szerződése lejárta előtt, és mindig egy szezonra hosszabbított.