Figyelj oda, Lewis, vagy elsüllyedsz

2013.06.06. 09:11

Aggódik Lewis Hamilton Forma-1-es karrierjéért John Watson 1982-es F1-vb-3., ötszörös futamgyőztes volt pilóta. Az Eurosport legendás szakkommentátora a Daily Expressnek beszélt arról, hogy az angol szem elől veszítette a célpontot, szerinte mindenre figyel, csak a Forma-1-re nem.

Watsonnak az tűnt fel, hogy Hamilton mostanában minden versenyre magával viszi a kutyáját, Roscoe-t, akinek saját Paddock-passa is van - az exbajnok inkább az ebbel pózol a fotósoknak, mint hogy a kocsijával foglalkozzon. Az eredmény: Nico Rosberg az utóbbi három futamon pole pozíciót szerzett, lenyomta őt az időmérőn és a versenyen is, ráadásul Monacóban nyert, miközben Hamilton csak negyedik lett.

"A kutya nem az F1-be való, neki is rossz lehet, ha beindítanak egy motort, mintha petárdát robbantanának mellette. De ez is csak azt mutatja, a Mercedes túlságosan meghajlik, hogy Lewis kedvében járjon. A McLarennél sosem engedték volna ezt meg neki. Persze épp ezt akarta, több szabadságot, csak nehogy átessen a ló másik oldalára - idézte a lap Watsont. - Lewisnak el kell döntenie, hogy F1-pilóta vagy hip-hop sztár akar lenni. Alázat kell ahhoz, amit csinálsz. Úgy ment a Mercihez, hogy ő az az ember, aki elvégzi a melót, megoldja a problémákat. Lauda vitte oda, aki háromszoros világbajnok, neki kellene őt átsegítenie a problémákon, és kijelölni, mit vár tőle a csapat."

Laudának már Monacóban pedzegették, gond lehet Hamilton hozzáállásával, ám ő annyit felelt, "fuck off", és elhajtotta a kétkedőket.

Watson szerint pedig látszik, hogy valami nem stimmel: "Ha egy körre fogadnál, mindig Lewisra tennél Nico ellenében, csakhogy most pont az ellenkezője történik. Lassan el kellene gondolkoznia, miért is. Lewisnak gyorsan meg kell oldania a gondjait, mert ha folyamatosan kikap, kellemetlen helyzetbe hozza magát. Kiszúrják a gyenge pontod, és onnét már nagyon kemény dolog visszajönni".

A csapatfőnök Ross Brawn - Laudához hasonlóan - nem aggódik, úgy gondolja, Hamiltonnak csupán időre van szüksége, hogy beilleszkedjen az új helyén, és felvegye a ritmust.

Csakhogy az év elején úgy tűnt, ez már sikerült, az istállónak ő szerezte az első pole-t és az első dobogót, Rosberg aztán kerekedett föléje.