Vettel-Alonso? Érdekes lenne

2013.07.29. 18:54

Sem a Red Bull, sem a Ferrari nem tagadja, hogy a Hungaroringen Chris Horner RBR-főnök tárgyalt Fernando Alonso ügynökével a pilóta átigazolásáról. A találkozó pénteken volt, hivatalosan Carlos Sainz Jr. Red Bull-lehetőségeiről tárgyaltak, mert a 18 éves spanyolt is Luis Garcia Abad menedzseli, de az Autosport szerint is legalább ennyire szó volt a ferraris csapatváltásáról is.

"Megszerezhető? Én nem tudom, kérdezzék meg maguk!" - reagált Horner, amikor arról kérdezték, Alonso hozzájuk kerülhet-e. A spanyolnak ugyanis 2016-ig szerződése van a Ferrarival, és eddig sziklaszilárdan állította, ki is tölti azt. Csakhogy az eredmények nem jönnek úgy, mint várja, 3 év alatt nem sikerült bajnokságot nyernie, és már 40 pont hátránya van Sebastian Vettellel szemben idén is.

Ennek ellenére természetesen tagadta, hogy elvágyódna, és a sztorit az újságírókra kente, amikor ezt nyilatkozta: "Nagyon boldog vagyok. Nyilván, javítanunk kell a kocsin, és akkor lesz esélyünk a világbajnokságra. Az augusztus F1 nélkül nagyon veszélyes időszak maguk miatt. Csak remélni tudom, hogy csendes nyarunk lesz".

Horner következő szavai egyáltalán nem arra vallanak, hogy újságírói kacsa lenne a történet.

"Érdekes (kettős) lenne. A lényeg, hogy a csapatnak jó legyen. Olyan párost akarunk összerakni, ami az istálló javát szolgálja. Múlt héten Kimiről pletykáltak, most Fernandóról. Nem szabad, hogy bármi is elterelje a figyelmünket arról, hogy a két lehető leggyorsabb versenyzőt rakjuk össze, akik jól tudnak együtt dolgozni, és a csapatnak a lehető legjobb eredményt érik el."

Alonso távozásához azért a Ferrarinak is lehet egy két szava, még három évig az övék, így csak nem kevés pénzért lehetne kivásárolni a szerződéséből. De azt Stefano Domenicali Ferrari-főnök is tudja, hogy nincs minden rendben: "Mindenek előtt, szerződés köti hozzánk. Kétségtelen, hogy Fernando óriási erősítés a csapatnak. Szükségünk van rá, hogy szorosan együttműködjön mindenkivel az istállónál, mert a szezon nagyon nehéz részénél járunk. Teljesítenünk kell. Ennyi. Mindenkinek, nem csak neki".

A dolog lényege eddig, hogy az egész pletyka egy félnek rossz, a Ferrarinak. Lehet, hogy a Red Bull csak játszik, a tárgyalás, illetve, hogy kitudódott már megzavarhatja a rivális istállót. Az RBR-nek viszont más szempontból is jól jött, elképzelhető, hogy Alonsót azért húzták be a képbe, hogy Raikkönen tárgyalási pozícióját gyengítsék. Ha van a finnhez hasonló alternatíva, engednie kell az igényeiből. Illetve ott van még Alonso nézőpontja is: azt sem lehet kizárni, hogy a tárgyalással, illetve annak kiszivárogtatásával ő akar nyomást gyakorolni a Ferrarira, hogy kapja végre össze magát, és adjon neki nyerő kocsit.

Mindenestre az biztos, a Vettel-Alonso minden idők egyik legerősebb, ám egyben legnehezebben kezelhető pilótapárosa is lenne.