Kimi: Hogy a Ferrari elérje, amit érdemel

2013.09.11. 17:39

"Szeretném köszönteni új útitársamat, együtt, a következő évtől kezdve, nehéz szakmai és versenyzői kihívásoknak kell megfelelnünk" - idézte Fernando Alonsót a Kimi Raikkönen visszaszerződését bejelentő közleményben a Ferrari.

A finn négy év kihagyás után igazol ismét az olaszokhoz, 2007 és 2009 között már vezetett ott, első évében világbajnok lett, ami azóta a márka utolsó pilóta-vb-je.

"Igazán örülök, hogy visszatérhetek Maranellóba, ahol korábban három fantasztikus évet töltöttem, ráadásul nagyon sikereseket. Rengeteg emlékem van a ferraris évekről, amik végig velem voltak az elmúlt szezonokban, mindenek előtt a felejthetetlen 2007-es világbajnoki győzelem. Alig várom, hogy újra piros autót vezethessek, és újra felvegyem a kapcsolatot az emberekkel, akikhez szoros szálak kötnek. És mindenek előtt Fernandóval, akit nagyszerű versenyzőnek tartok. A cél, hogy az istálló megkapja a sikert, amit megérdemel" - ezek Raikkönen első szavai újra ferrarisként, az istálló kömmünikéje szerint.

A csapatfőnök Stefano Domenicali már a korábbi három évében is Raikkönennel dolgozott a Ferrarinál, 2008-ban és 2009-ben főnökeként.

"Úgy érzem, nagyon örül, hogy visszajöhet, és nagyon határozottan, legjobb tudása szerint megy neki a munkának, ami itt vár rá" - fogadta a finnt Domenicali.

A közös munkát leghamarabb januárban kezdhetik el, akkor valószínűleg már új autóját is kipróbálhatja a 33 éves klasszis.