Vettel: Busszal hurcolják utánam futamról futamra a fütyülő drukkereket

2013.09.22. 18:17

Sebastian Vettelt, akárcsak Monzában, ismét kifütyülték az interjúja előtt és alatt szingapúri győzelme után, ez viszont cseppet sem zavart őt. A kérdező Martin Brundle próbálta csitítani a fütyülőket, mire Vettel beszólt: "szerintem busszal hordozzák őket minden futamra".

„Nem sikerült jól rajtolnom, Rosberg beelőzött, de a második kanyarban túl mélyre ment, és vissza tudtam előzni, ami nagyon fontos pillanat volt - kezdte versenyértékelését a bajnok. -  A safety car után is jó tempóban mentem, nagyszerű volt a csapat. Ez nem véletlen, nem szerencse dolga, hanem a fantasztikus teljesítményé. Remek volt az autó, igazi élmény vezetni ezen az őrült pályán. Nagyon hosszú ez a kör, szinte végtelen, nem lehet rajta egy pillanatra sem pihenni. A végén tudtam őrizni az előnyömet, friss szuperlágyakon mehettem, ami jó volt. A többieké használtabb volt, ezen is múlt a siker. Remek érzés győztesként áthaladni a célvonalon, hihetetlen, hogy ennyi szurkoló itt van velünk."

A pontversenyben már 60 ponttal vezet, 6 futam van még, 150-et lehet szerezni, egyre közelebb a negyedik vb-cím. "Jól állunk az összetettben, de még nem foglalkozom vele, a pillanatot szeretném kiélvezni. Nem lógatja a csapat a lábát a medencében, csütörtök reggel óta keményen dolgozik mindenki, ez a lényeg.”

Alonso csak a hetedik helyről indulhatott, de jól kapta el a rajtját, harmadiknak jött előre, ezen, és a helyes taktikáján múlt a második helye.

„Jól sikerült indulnom, szombaton nem ment ennyire jól. A rajt volt az egyetlen esélyünk, de a végén a taktikánk is kifizetődött. Tudtuk, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, mint a többiek, ezért valami mással kellett próbálkoznunk, mint a többi csapatnak. A 25. kör után már nem is mentem ki, kockázatos volt, de ezt kellett tenni. Mindegy, hogy másodikak vagy ötödikek vagyunk, menni kell, kockáztatni, nincs már mit veszítenünk. A szurkolóknak is köszönhetek pár tizedet, de Vettel tempóját nem lehetett tartani, gratulálok neki.”

Raikkönen részben hátproblémái miatt csak a 13. pozíciót szerezte meg szombaton, Brundle-t meg is lepte, hogy a dobogón látja a finnt, aki harmadik lett.

„Mindent beleadtunk, a hátam majd pihen a következő futamig. Szerencsére nem nagyon zavart be a futamon, de most azért nem mondanám, hogy minden oké vele. Szombaton majdnem feladtam miatta. Remek ez a harmadik hely. Rendben volt a tempó, tudtam előzgetni, Buttonon pedig láttam, hogy kopnak el a gumijai. El tudtam menni mellette, utána pedig senki nem ért utol szerencsére. Kívülről lehet, hogy zűrösnek tűnt az az előzés, de sikerült megoldanom.”