Nico Hülkenberg megmenekült

2013.12.03. 16:28

Kedd délután a Force India hivatalosan is megerősítette, hogy többéves szerződést kötött Nico Hülkenberggel a 2014-es szezontól kezdődően. A motorsportal.de úgy tudja, az előzetes megállapodás értelmében vasárnap estig volt ideje leigazolni a németet a csapatnak, vagy 2 millió eurós kárpótlást kellett volna fizetnie a pilótának. Erre nem volt szükség, mert még aznap aláírt az F1 jelenlegi legnagyobb tehetsége.

Hülkenberg negyedik teljes szezonjában második csapatához tér vissza, ahol tavaly már versenyzett, majd a Sauberhez távozott. A svájciakkal nem úgy alakult, mint tervezte, az autó az évad első felében alulteljesített, és az istálló is fizetésképtelenné vált, így szabadon mehetett bárhová.

Először a Ferrariból maradt ki, mert ugyan előszerződése volt az olaszokkal, ám azok szeptemberben inkább Kimi Raikkönen mellett döntöttek. Utána a Lotus akarta őt mindenképp, ám anyagi gondjaik miatt Pastor Maldonadót választották helyette, aki mintegy 40 millió euró szponzorpénzt is visz magával.

Félő volt, hogy Hülkenberg ugyanúgy kimaradhat a Forma-1-ben, mint 2011-re, de - ahogy akkor is - a Force India ismét megmentette. Három éve a Williams rakta ki őt első F1-idénye végén, és az indiai csapatnál előbb tesztpilóta, majd versenyző lehetett, 2012-ben.

2013-ban a Sauberrel a szezon második felében már a pénztelenség ellenére is remekül ment, többször előzte a Ferrarikat és a Mercedeseket, a világbajnokságban tizedikként végzett.

A Force Indiánál társa valószínűleg a McLarentől elküldött Sergio Perez lesz, a motorsportal.de szerint a mexikóit, aki több tízmilliót fizet a helyért, pénteken jelenthetik be.