Blőd közleményben magyarázza a McLaren, hogy bukhatja az első tesztet

2014.01.20. 12:57 Módosítva: 2015.05.08. 00:11

A Lotus után a Mclaren is kihagyhatja az első, jövő kedden kezdődő Forma-1-es teszten, miután az autó még nem ment át a kötelező törésteszteken - értesült az Autosport. Az újság sem tudja biztosan, a kocsi megbukott-e vagy csak késésben van a csapat a gyártásával, de egy héttel az indulás és négy nappal a gép pénteki bemutatója előtt még nem kész arra, hogy pályára engedjék: 2012 óta ugyanis tesztelni is csak bevizsgált autókkal lehet.

A McLaren a következő közleményben reagált a lehetséges késésre: "Az évnek ebben a szakaszában normális, hogy minden csapat a határon dolgozik, hogy kihozza magából a maximális teljesítményt, és nincs ez másképp a töréstesztekkel sem. A McLaren át fog menni az összes teszten, mielőtt pályára kerülne a kocsi". Utóbbi megállapítás a szabály ismeretében vitathatatlan, de hogy erre már jövő héten vagy csak a második teszten, február 19-től kerül-e sor, nem tudni.

A Lotus már körábban megmondta, nem készül el január 28-ra, csak három héttel később kapcsolódik be a munkába.

Egyelőre a McLarené a legkorábbi bemutató, január 24., másnap jön a Ferrari, majd másnap, vasárnap a Sauber. Jerezben, 28-án a Red Bull, a Toro Rosso, a Mercedes és a Caterham, ők négyen csak kitolják a kocsit a garázsból minden felhajtás nélkül. 

A McLarennél sűrű napokat élnek, pénteken Ron Dennis volt csapatfőnök visszavette a hatalmat a vállalatnál, várhatóan Martin Whitmarsh jelenlegi csapatvezetőnek mennie kell, és további változások is várhatóak az istállónál.