Nem Raikkönentől gyenge a Ferrarija

2014.05.07. 12:24

Hamarosan feljavul Kimi Raikkönen a Ferrarinál, állítja James Allison, az istálló technikai igazgatója. Pontosabban nem ő, hanem az autója, és akkor az eredményein is meglátszik majd a fejlődés. Csapattársa, Fernando Alonso legutóbb már harmadik lett, a finn 50 másodperccel mögötte nyolcadik.

"Kimi keményen dolgozik a csapat segítségével, együttműködik a mérnökeivel és a másik autóval is, segít, hogy megerősítsük az autóját. Segít nekünk, megmutatja, hol gyenge a gép, és miben kell javítanunk rajta. Klasszis pilóta, és biztos, hogy rövid időn belül a pályán is látjuk munkája eredményét" - biztosított mindenkit Allison, hogy a gyenge forma nem a pilótán múlik.

A szakember Alonsót is dicsérte. A spanyol úgy lett 3. Kínában, hogy pár héttel előtte, Bahreinben még ő is csak nyolcadikként végzett.

"Nagyon szerencsések vagyunk itt a Ferrarinál, hogy két ennyire jó pilótánk lehet, két versenyző makulátlan mérleggel. Fernando folyamatosan kiemelkedő szinten teljesít, minden pontot kikapar, kihasznál minden lehetőséget. Köszönet neki azért, amit idén eddig az autóval elért."

A Ferrari folyamatosan fejleszt, Alonsónak a hétvégén hazai futama jön, Barcelonában, így ő valószínűleg a szokásosnál is jobban készül.