A mclarenes Ron Dennis várja Alonsót

2014.05.27. 17:21

Félév után újra terítéken van az Alonso-McLaren-szerződés, miután Ron Dennis csapatfőnök azt nyilatkozta, várja vissza a spanyolt. A kétszeres bajnok 2007-ben egy évig már vezetett az angoloknál, de mindenkivel összeveszett, legfőképp Dennisszel, konkrétan őt okolta, hogy nem lett világbajnok.

"Szívesen látnánk újra Fernandót a McLarennél. Meglepő, hogy róla beszélek? Semmi bajom vele. A legfontosabb, hogy újra nyerjünk. 2015-ben Honda motorunk lesz, és szükségünk van egy nagyszerű pilótára" - mondta Dennis.

Tavaly szeptemberben még az előző McLaren-főnök, Martin Whitmarsh kereste meg Alonsót, hogy az istállót 2015-től motorral és bőséges pénzzel ellátó Honda segítségével átigazolja a Ferraritól. Alonso maradt, de azt megemlítette, hogy az az ember, aki miatt semmiképp nem menne, már nem dolgozik a csapatnál. Csakhogy Dennis télen visszatért, visszavette a hatalmat a McLarennél, Whitmarsh már nincs is az F1-projektben, így az Alonso-szerződés reménytelennek tűnt.

A klasszist 2016 végéig köti megállapodása a Ferrarihoz, de idén sem lesz világbajnok az olaszokkal, káosz van náluk, a csapatfőnök másfél hónapja lemondott, valószínűleg átmeneti megoldás a helyére hozott Marco Mattiacci.

Állítólag a Ferrarinál már az is megvan, hogy ki pótolná Alonsót: Jules Bianchi, aki az ő juniorpilótájuk, és a Marussiánál vezet kölcsönben. Tehetsége kétségtelen, épp a hétvégén, Monacóban szerezte meg a kiscsapat mintegy ötéves történetének első pontjait, amikor 9. lett. Ez volt az ő karrierjének első top10-es helyezése is. Alonso Twitteren is gratulált neki, jóban vannak.

Kimi Raikkönennel is biztosan kijönnének, kérdés persze, hogy Luca Di Montezemolo elnök mennyire bízna az újoncban, és nem akar-e egy rutinosabb klasszist, például egy világbajnokot. Mindez persze még nagyon messze van és teljesen bizonytalan, jócskán függ attól is, hogy alakul a pilótapiac a szezon második felében.

Az viszont biztos, hogy ha Alonso akar, mehet a McLarenhez. Hogy onnan Buttonnak vagy Magnussennek kellene-e távoznia, még végképp kérdés.