Nem fogunk ütközni

2014.05.27. 11:48

Töréspontra jutott Nico Rosberg és Lewis Hamilton kapcsolata a Monacói GP időmérője után, az angol kiakadt, mert nehezen hiszi el csapattársának, hogy nem direkt csúszott ki az időmérőn, hogy őt lehetetlen helyzetbe hozza.

A futam aztán harc nélkül lement, a Mercedes első és második lett, a pole-ból Rosberg simán nyert, Hamiltonnak esélye sem lehetett a második helynél jobbra. Szombat óta le is higgadt.

"A garázs mindkét oldala ugyanazt akarja, sportszerű küzdelmet. Sosem lesz tökéletes (a kapcsolatunk), mert ádáz ellenfelek vagyunk, vagyis ne számítsanak rá, hogy legjobb barátok leszünk. De a tisztelet meg fog maradni, szerintem. Vagyis megpróbálok végig tisztelettel tekinteni rá. A csapat mindenek felett áll, ezt kell szem előtt tartanunk" - változott meg jócskán Hamilton véleménye.

Nehezen lehet eldönteni, hol is tart most a kapcsolatuk. Pénteken még barátok voltak, szombaton és vasárnap nem beszéltek. Aztán mostanra elképzelhető, hogy megpróbálták tisztázni a történteket.

"A hétvégének vége, 1-2-vel végzett a csapat, most már nézzünk előre. Leültünk, tisztáztuk, amit kellett" - állította Hamilton.

Azt mégsem tudta megállni viszont, hogy ne szúrjon oda egyet Rosbergnek: "Átmentünk az adatokon, megnéztük, amit kellett, bárcsak maguk is látnák azokat". Mindezt az újságíróknak mondta, és minden bizonnyal arra utal, hogy mennyivel gyorsabb volt abban az időmérőkörében riválisánál, amit féltávnál Rosberg miatt kellett megszakítania. Az biztos, hogy az első szektorban mintegy 2 tizedmásodperccel, és az volt Rosberg legerősebb szektora. A másodikban általában Hamilton ment jobban, a harmadik nagyjából egyenlő volt.

Hamilton első felindultságában, szombaton azt nyilatkozta, úgy fogja kezelni a helyzetet, mint Senna a Prost elleni ügyét 25 éve, ám már inkább abban biztos, hogy nem lesz köztük baleset, amitől az egyik csapatvezető, Niki Lauda tartott.

"Niki mindig ezt mondja, de összességében jó munkát végeztünk eddig. Bahreinben annyira szoros volt, amennyire csak lehet, mégsem ütköztünk össze, vagyis szerintem ez nem fog megtörténni."