Rosberg nem cáfolja a szándékosságot

2014.08.26. 11:12

Furcsán nyilatkozott vidóblogjában a spái eseményekről Nico Rosberg, aki reagált Lewis Hamilton és a Mercedes-főnök állítására, vagyis hogy szándékosan ment neki, vagy legalábbis direkt nem kerülte el a koccanást az angollal a futamon. Hamilton a baleset miatt később feladta a versenyt, Rosberg másodikként ért célba, és 29 pontra növelte előnyét a világbajnokságban.

"Halottam, mit mondott Lewis az újságíróknak, vázolta az ő szempontjából a történteket. Csak azt tudom mondani, hogy az én nézőpontom teljesen más, de jobb, ha nem részletezem a véleményem. Remélem, megértik. Belsőleg kezelném az ügyet" - hangzott el Rosbergtől, vagyis egyáltalán nem cáfolja, igaz, meg sem erősíti a szándékosságot. Egyszerűen hallgat.

A továbbiakban ezt mondta még: "Nagyon jót beszélgettünk, fontos dolgok merültek fel a futam után, és ha ilyesmi előfordul, le kell ülnünk, és át kell rágnunk magunk a történteken. Pontosan ezt tettük. Mindenki ismertette a véleményét, és most már előre kell lépnünk. Biztosan fogunk még erről beszélni. El kell döntenünk, hogy változtassunk-e a körülményeken, ahogy azt Magyarországon is tettük, és ezt fogjuk tenni. Bízom benne, hogy megtaláljuk a helyes utat, és Monzában tovább küzdünk a világbajnokságért".

Ez szinte 100 százalékig az, amit Toto Wolff Mercedes-főnök is kijelentett korábban a héten.

Még egy fontos mondat van Rosberg videójában: "A lényeg, hogy a kapcsolatunk nagyon jó Paddyvel, Totóval és Nikivel".

Nico Rosberg videóüzenete Spa után

Paddy Lowe-ról és Niki Laudáról van szó, akik szintén a főnökei, és hogy a remek kapcsolatukat emlegeti, azért lényeges, mert Hamilton azt is felelevenítette, hogy Rosberg még a belgiumi hétvége előtt tartott csapatbrífingjükön szemtől szembe igen haragosan beszélt Lowe-val és Wolffal. Hamilton így nyilatkozott erről: "Csak ült ott, és azt hajtogatta Totónak és Paddynek, hogy ő mennyire haragszik".

Ennek a haragnak a kiváltó oka a Hungaroringre nyúlik vissza - vagyis most nem véletlenül veti fel Rosberg sem a magyarországi beszélgetésüket - amikor a vezetők szóltak Hamiltonnak, hogy engedje el Rosberget, ám az angol ezt megtagadta. A Magyar Nagydíj után Lauda és Wolff is felmentette Hamiltont, nyíltan kinyilvánították, igaza volt, és megértik, hogy nem engedelmeskedett, nem kérhetnek már ilyet egyik pilótájuktól sem, mert saját vb-esélyeiket rontanák.

A spái ügyben Wolff először jelezte, Rosberget meg fogják büntetni, aztán viszont már óvatosabb szavakat használt, mintha igyekezett volna csökkenteni a német felelősségét.

A Mercedes-főnökök helyzete ugyanis nem egyszerű: Rosberg 64 ponttal van az első nem Mercedes-pilóta, a harmadik Daniel Ricciardo előtt a világbajnokságban, Hamilton viszont csak 35-tel, így a vb-első elleni retorzióval azt kockáztatnák, hogy Ricciardo esetleg befogja a mercedeseseket a világbajnokságban - ami az istálló rémálma.