A Mercedes elküldheti Hamiltont vagy Rosberget

2014.09.05. 13:37

Megszabadulhat egyik pilótájától a Mercedes, közölte a csapatfőnök Toto Wolff Monzában. A spái incidens után a topmenedzser nem kertelt, amikor a BBC Radio 5-nak a következőket mondta.

"Kinyilvánítottuk már, hogy mindez elfogadhatatlan nekünk, valószínűleg nekik is mindkettőjüknek. Nem akarjuk, hogy még egyszer ilyesmi történjen, a következtetéseket könnyű levonnunk.

Ha nem tudjuk menedzselni mindkettőjüket, azt el kell ismernünk, és döntéseket kell hoznunk, miszerint más pilótafelállással is indulhatunk"

Vagyis egyértelmű, ha újra összekoccannak, valamelyiküknek mennie kell, sőt, lehet, hogy már arra sem lesz szükség, és valamelyiküktől megválik az istálló.

A kérdés, hogy kitől, Lewis Hamiltontól vagy Nico Rosbergtől. Rosberg nyilvánosan is elismerte, ő tehet spái ütközésükről, bocsánatot kért, a Mercedes megbüntette. Elméletileg ő a rosszfiú, de júliusban hosszabbítottak vele szerződést 2017 végéig.

Hamilton tiszta, viszont hároméves megállapodása egy év múlva kifut, és ugyan a Hungaroringen azt mondta, maradni akar tovább is, Spa után a Mercivel egyetértésben közölte, szüneteltetik a tárgyalásokat, amíg nem rendeződik a helyzet.

Bár az Olasz GP sajtótájékoztatóján állították mindketten, már minden rendben, egymás mellé sem ültek, egymásra sem néztek, és Hamilton az egyik kérdésre adott válaszával érzékeltette, nem boldog a kialakult szituációban.

Egyértelműbbnek tűnik Hamilton távozása, ugyanis már a Magyar Nagydíjon felmerült, hogy Sebastian Vettel ajánlatot kapott a Mercedestől. Ő ugyan ezt tagadta, de mivel neki meg nem megy jól a Red Bullnál, simán kikap eddig Daniel Ricciardótól, a Hamilton-Vettel csere kézenfekvő lenne.

Hamilton tárgyalt a Red Bull-lal 2012 közepén, amikor aztán a Mercedeshez írt alá.

Jelenleg Rosberg 29 ponttal vezet Hamilton előtt a világbajnokságban hét futammal a vége előtt, a harmadik Ricciardo 35 pontra van Hamiltontól.