Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Undorító, amit Buttonnal csinálnak

2014.12.08. 10:38

Leghamarabb a héten lesz döntés McLaren-pilótaügyben, miután csütörtökön tartott nagymíting is eredménytelen volt. Legalábbis nem nevezték meg Fernando Alonso csapattársát, így továbbra sem tudni, Kevin Magnussen, Jenson Button, netalántán Stoffel Vandoorne kapja meg a helyet.

Magnussen a favorit, Buttonra F1-visszavonulás várhat, Vandoorne meg maradhat tesztpilótának, de semmi nem biztos. A döntés a BBC szerint csak és kizárólag a McLaren-elnök Ron Dennis kezében van.

Derek Warwick volt F1-pilóta szerint felháborító, amit a világbajnok, 15-szörös futamgyőztes Buttonnal csinálnak.

"Button megérdemli, hogy maradjon, Alonsóval nagyszerű párost alkotna. Undorító, hogy váratják. Magnussenbe sokat fektettek, a jövő embere, vagyis a helyzet bonyolult" - nyilatkozta a BBC-nek.

Ő már csak azért is Buttonért drukkol, mert szintén angol, és hivatalból is ez a kötelessége a brit autóversenyzők klubjának elnökeként: "Mi nyilván Jensonért szorítunk, rengeteg embert vonz a Brit Nagydíjra".

A McLaren múlt héten, a gyűlés után csak annyit közölt, hogy még mindig nem határozták el magukat, de hogy miért nem, arról nem mondtak semmit a szóvivők.

A SkySports most Eric Boullier-val beszélt, bár sok újat nem tudott meg. "Semmi probléma nincs, egyszerűen idő kell, hogy megfontoljuk, mi a legjobb a McLarennek. Sajnos nem tudok tippet adni, mivel én sem tudom. Semmi sem dőlt még el" - idézték az istálló sportigazgatóját.

A McLarennél még Fernando Alonso nevezése sem hivatalos, de hónapok óta nyílt titokként kezelik, és már a spanyol is megerősítette, ott folytatja, ahol a 2007-es idényt töltötte.

Hónapokon át az ő leigazolásával voltak elfoglalva a McLarennél, de több hete már a csapattársa miatt csúszik a pilótakettős bejelentése.