Mit csinál a Forma-1 az uborkaszezonban?

2015.01.17. 09:43

Másfél hónapja ért véget a Forma-1, és két hét múlva kezdődik újra, a téli tesztekkel. Mivel töltik idejüket a versenyzők, amikor tényleg teljesen szabadok? Kötelezettségeik alól ebben a karácsonytól január végéig terjedő időszakban vannak teljesen felmentve, illetve majdnem.

Ilyenkor általában távoli helyekre utaznak pihenni, a szeretteikkel vannak, mint bárki más. Vannak egyedi esetek, mint Jenson Button, aki múlt év végén elvette barátnőjét, Jessica Michibatát. A nászutat Hawaii-n töltötték, leginkább napoztak és fürödtek. Na és Button azt tette, amit a sportemberek, így egy Forma-1-es pilóta sem hanyagolhat el: bringázott, futott, úszott, vagyis edzett.

A Twitterre posztolt képéhez is azt írta, "Hawaii-ról, a nászút-edzőtáborunkból". Ebből is látszik, mennyire komoly fizikai sportág a Forma-1, a pilóták sokkal nagyobb atléták annál, mint bárki gondolná.

Button ezekben a napokban már felesége lakhelyén, Tokióban van, imádja Japánt, járja a várost. Itt ugyanis nem ismerik fel, vagy ha mégis, sokkal tisztelettudóbbak vele, mint bárhol a világon.

A szintén fitnessmegszállott Fernando Alonso nem is posztol mást, mint biciklizős képet, a világ minden tájáról. Mostanában épp Dubajban jár, és teker.

Nem tette ki sehova viszont új barátnőjét, Lara Alvarezt, egyelőre csak lesifotót találni róluk. Alvarez 28 éves, tévériporter, szintén Asturia-tartományból származik, mint Alonso, és korábban járt a Real Madrid-futballista Sergio Ramosszal. A kétszeres bajnok évekig egy orosz modellel futott, aki decemberben állapotosan posztolt fotót. Alonso már egy másik nővel van.

Konszolidáltabb - hosszú idő után - a magánélete a tavalyi világbajnoknak, Lewis Hamiltonnak. Ő decemberben rengeteget volt Londonban, ahol barátnője, az énekes-színésznő Nicole Scherzinger a Macskákban játszik, színházban. Hamilton többször megnézte, majd síelni ment Amerikába.

Jelenleg is ott időzik, és mit is csinálna, edz. Sífut méghozzá, hosszú kilométereket, nap mint nap. Emellett persze a konditermet sem hanyagolja el, a felkészülést megkezdte az új szezonra és harmadik vb-címére.