Riasztó az új Williams orra

2015.01.21. 01:08

A héten megjelenő F1 Racing címlapján virít a Williams idei versenyautója, az FW37-es, így ez az első kocsi, amit az új szezonban látni lehet.

A gép orra feltűnő, a tavalyi McLarenére hajaz, és pont olyan kellemetlen látvány, mint a múlt évi kocsik eleje volt. Vagyis a tervezettel ellentétben nem tűnt el a kevésbé attraktív kialakítás: a FIA megváltoztatta a szabályokat, hogy a gépek újra vonzóak legyenek a közönségnek, de úgy látszik, a Williams nem élt a lehetőséggel.

Williams-Mercedes FW37
Williams-Mercedes FW37

Az F1 Racing testvérlapja, az Autosport weboldala hozta le a címlapot már az újság csütörtöki megjelenése előtt egy bő nappal. Az orron kívül a kasztni kialakítása klassz, kifinomultabbnak tűnik a tavalyinál.

A színezés hasonló, a külső alatt is Mercedes motor rejtőzik, mint 2014-ben. A pilóták sem változtak, maradt Felipe Massa és Valtteri Bottas.

A kocsi február 1-én gurul pályára először, ekkor kezdődik az első teszt Jerezben. Előtte, január 29-én leplezik le az új McLaren-Hondát, másnap a Ferrarit, újabb egy nap múlva a Toro Rosso-Renault-t, majd 1-én a Mercedest.

A nyitófutam március 15-én lesz Melbourne-ben.