A tökéletes furcsa pár

2015.03.09. 12:24

Az új Ferrari-főnök a tesztek közben már mesélt a fellelkesült Kimi Räikkönenről, most pedig az új csapattárssal, Sebastian Vettellel alkotott pilótakettősükről beszélt, miután majdnem kéthétnyi tesztnapon át figyelhette őket.

Maurizio Arrivabene szerint nagyon rendben vannak a pilótái, mind egyénileg, mind kettősként.

„Más karakterek. Kimi sosem beszél zagyvaságokat, ha megszólal, az komoly. Két perc duma után otthagy, vagy két óra után megölel. Nagyon jó srác és jó versenyző. Vettel Ferrari-rajongó, más típus, vérprofi, egy másik német pilótánkra emlékeztet. Nagyon meggyőző, ahogy a munkájára figyel, és az autó részletein dolgozik. Jegyzetel, aztán előveszi a füzetét a mítingeken, zseni. De vicces ő is, nagyszerű egyéniség, aki két lábbal a földön jár. Nagyon egyszerűen gondolkozik, nem lep meg, hogy már négyszeres bajnok. Ők ketten különbözőek, de ugyanolyan elszántak."

Vettel a Red Bulltól érkezett, ahol a legutóbbi szezonja pocsékul sikerült, míg Räikkönennek a Ferrarinál akadtak gondjai Fernando Alonso árnyékában. A teszteken viszont jól indultak, végig élközelben voltak az időlistán, végül a harmadik legjobb csapatként végeztek, ami persze lehet akár második is a hétvégi nyitófutamon.

„Seb abszolút beilleszkedett a csapatba, 120 százalékig a család tagja. Kimi a Ferrari utolsó világbajnoka Michael (Schumacher) óta, tökéletes párosunk van van" – idézte az Autosport Arrivabenét.

Vettel és Räikkönen a legjobb haverok a Forma-1-ben, mióta a finn 2012-ben visszatért az F1-be, meglehetősen sok időt töltenek együtt. Gyakran látni őket beszélgetni a hétvégén, volt, hogy együtt utaztak haza versenyről, és tollaspartnerek már régóta. Mindez most a Ferrarinál fokozódni fog.

A Forma-1-szezon pénteken kezdődik Ausztráliában, Melbourne-ben az első szabadedzésekkel, magyar idő szerint szombat reggel hétkor időmérő, vasárnap hajnal hatkor futam.