Vettel: Ez most komoly?

2015.03.15. 09:20

Érdekesen zajlott a futam utáni interjú a dobogón, és nemcsak azért, mert Arnold Schwarzenegger vezette a beszélgetést. Inkább azért, mert a jópofizni próbáló Nico Rosberg kicsit kiakasztotta a harmadik Sebastian Vettelt, amikor azt mondta, szeretné, ha a Ferrari és a többi rivális befogná őket mielőbb.

Tényleg ezt szeretnéd? Ez most komoly? Fél perccel vertek a futam végén és azt szeretnéd, hogy inkább utolérjelek?

– hitetlenkedett a négyszeres világbajnok, majd hozzátette, hogy ha ezt a Mercedesnél is így gondolják, és nem csak Rosberg van ezen a véleményen, akkor talán Malajziában nyissák ki a garázst és adjanak szabad bejárást a többi csapatnak. Ő legalábbis minden megbeszélésre szívesen beülne. Rosberg annyival válaszolt, hogy a sportágnak jót tenne, de Vettelben láthatóan inkább a harci szellem, mint az F1-üzletember dolgozik.

A Ferrari-pilóta kitért arra is, hogy szerinte nem vele ért össze csapattársa, Kimi Räikkönen a rajt után, de nem mondta teljesen biztosra, azt viszont elismerte, hogy a finn jobban indult és nagyon a nyakán volt a kanyarban. Vettel ráadásul annyira örült a harmadik helynek, hogy egyenesen győzelemmel felérő pozíciónak nevezte az eredményt.

Lewis Hamilton is viccel kezdte a futam után interjút, azzal heccelte a Terminatort, hogy magasabbnak gondolta élőben, de itt nem álltak meg, amikor Schwarzenegger a maláj futamról kérdezte, a címvédő egyből rávágta, hogy „Még visszatérek” (I'll be back).

A két mercedeses egyetértett abban, hogy remek az idei autó is, Hamilton egyenesen szörnyetegnek nevezte a 2015-ös gépet. Rosberg annyit tett hozzá csapattársa futamgyőzelméhez, hogy a címvédő igazi bajnokhoz méltóan vezetett.