Ecclestone: A FIA súgott a Mercinek az új motorokról

2015.03.17. 11:28

Kilométerekkel nyerte a tavalyi világbajnokságot, de még annál is meggyőzőbben az idei első futamot a Mercedes, az ellenfelek már azon rugóznak, hogy a FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) reagáljon, és igyekezzen kiegyenlíteni az erőviszonyokat, különben a világbajnokság érdektelenségbe fullad.

Nagyot léphetnek céljuk felé, miután Bernie Ecclestone az olasz SkySport 24-nek elárulta, hogy a Merci-motor azért ennyire fejlett, mert többet tudtak a tavaly bevezetett turbókról: a szövetség segített nekik.

„Egy kicsivel több információjuk volt ezekről a motorrendszerekről, mert a Mercedes emberei szorosan együttműködtek a FIA-val a koncepció kialakításakor. Emiatt kezdtek ennyire erősen tavaly, és emiatt tudják tartani az előnyüket most" – idézte Ecclestone-t a csatornára hivatkozva a Gazzetta.it és a Motorsport.com.

Ecclestone állítja, a Renault is közel állt a FIA-hoz, de ők lemaradtak, mert „nagyon támogatták ezt a motorforradalmat, de melléfogtak".

A Ferrari végig ellenezte a V6-os turbókat, a kezdetektől fogva, az F1-főnök az olaszokról nem is ejtett szót.

Ha a Mercedes és a FIA együttműködése tényleg megtörtént, az erőkiegyenlítés csak idő kérdése lehet, bár nem lesz könnyű, mert a Mercedes-motor alapból sokkal fejlettebb a Renault-nál és a Ferrarinál is, nem beszélve a Hondáról, ami csak idén jött vissza az F1-be, és évekkel van lemaradva, nem csak 12 hónappal.