Közeleg az F1 legröhejesebb büntetése, Hamilton keményen oda is szólt

2016.05.02. 11:52

Bahreinben figyelmeztették először Lewis Hamiltont, amikor az időmérő után pár métert tolatott a boxutcában, ami tilos. Most szombaton, Szocsiban újra megfeddték, hasonlóan elképesztő okból. Az időmérőn véletlenül levágta a második kanyart, csak épphogy lefutott, de a pályára visszatérés előtt nem kerülte meg a kihelyezett bóját.

Első hallásra lehet értelmet találni a figyelmeztetésben, ám ha megnézzük, milyen messze volt az a kis tábla, amit meg kellett volna kerülnie, már nem. Bele kellett volna állnia a fékbe, és balra fordulnia, ami még veszélyes is. (Ott balra, azt a kis fehér táblát kellett volna megkerülnie.)

Lényeg a lényeg: két figyelmeztetése van, ha megkapja a harmadikat, az automatikus 10 helyes rajtbüntetést jelent.

Hamilton biztos benne, hogy megtörténik, hiszen még 17 futam van hátra, ezeken valószínűleg akad még valami kis hülyesége.

Tisztában vagyok vele, hogy lesz legalább egy 10 helyes rajtbüntetésem, mert már csak egy figyelmeztetésem lehet. Ez a legutóbbi röhejesen blőd volt, szinte vicces. Gokartban anno egy ellenőr volt, csak azért volt ott, hogy elrontsa a hétvégénket. Kezd a mostani azokra az időkre emlékeztetni, kijöttek a családok, nem sajnálták a pénzt a karrierünkre, rengeteget költöttek, aztán előkerült ez a komplett seggfej. Mintha itt is felbukkant volna

- osztotta ki keményen a stewardokat.

A szezonja nem akar beindulni, Szocsiban az időmérő utolsó harmada előtt hibásodott meg a kocsija, nem tudott kimenni, így csak a tizedik helyről rajtolhatott. Ahhoz is szerencse kellett, a motorcsere elkerülését, és az utolsó rajthelyes startot - többek között - Bernie Ecclestone is segített elkerülni. A Mercedes szombat éjjel Angliából hozatott új alkatrészt a motorba - az üzemanyagrendszerhez kellett -, de a szerkezetet el kellett volna vámoltatni, ami több nap is lehetett volna.

"Bernie segített elintézni, nem akarom tudni, hogy" - mesélte el Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök.