A hiányzó láncszemet tenné helyre a Mercedes a Hungaroringen

2016.07.20. 10:04

"A pálya nem volt hozzánk kedves az elmúlt két évben, az ellenfeleinknek kedvez. Például a Red Bull remekül megy itt. Olyan lassú pályán, mint a Hungaroring, illetve esőben nagyon veszélyesek. Hibátlannak kell lennünk, csak akkor győzhetünk itt" - vezette fel a Magyar Nagydíj hétvégéjét a Mercedestől a csapatfőnök, Toto Wolff.

Nem kötelező szerénységből, a Hungaroring tényleg nem az ő helyük, legalábbis eddig. Lewis Hamilton ugyan itt nyert először Mercedesszel, 2013-ban, viszont a turbókorszakban sem ő, sem csapattársa, Nico Rosberg nem tudott itt győzni.

Ez az egyetlen pálya a versenynaptárban, ahol nem nyert a gyári turbós Mercedes-csapat, illetve nem győzött más Mercedes-motoros kocsi sem, mióta átállt a turbóra a Forma-1. Az összes többi pályán győzött már Hamilton vagy Rosberg 2014 óta.

Két éve Daniel Ricciardo a Red Bull-Renault-val verte meg őket, Hamilton akkor harmadik lett, tavaly a ferraris Sebastian Vettel végzett a két Red Bull, Danyiil Kvjat és Ricciardo előtt. Hamiltonnak szörnyű versenye volt, még büntették is, Rosbergnek is hasonlóan gyengén alakult a napja.

A világbajnok most felkészültebbnek tűnik, már csak egy ponttal van lemaradva Rosberg mögött a 40 helyett, ez is hajthatja.

Friss vagyok, erős, úgyhogy magabiztosan érkezem Magyarországra. Ez a pálya valahogy mindig feküdt nekem, a stílusomnak. Rengetegen drukkolnak itt nekem, szóval már alig várom, hogy kigurulhassak eléjük. Az elmúlt két évben nem mentek simán a dolgok Budapesten, de elég gyorsak vagyunk, úgyhogy remélem, fordul a kocka

- mondta Hamilton.

Az angol már négyszer lett első nálunk, ha újra sikerülne neki, elléphetne a szintén négyszeres győztes Michael Schumachertől. Ötször még senki nem nyert a Hungaroringen.

Rosberg az első négy futamot behúzta, azóta viszont csak egyet, úgyhogy vissza kellene vágnia Hamiltonnak, így is készül.

Nagy a harc Lewisszal, de bízom magamban és a kocsiban, szóval tőlem kezdhetjük! Alig várom a következő csatánkat. A pálya kemény, próbára tesz pilótaként, de emiatt élvezem. Remélhetőleg izgalmas és eredményes hétvégém lesz.